Eşi vefat eden kadınlara kaymakamlık yardımı

 Eşi vefat eden kadınlara kaymakamlık yardımı

Sulakyurt Kaymakamlığı tarafından ilçede eşi vefat eden kadınlara nakdi yardım yapılıyor. Uygulama ile mağduriyetlerinin giderildiğini belirten ilçe sakini bayanlar ise yardımların devamlılığı için İlçe Kaymakamı Harun Kazez'e teşekkür ettiler.

PROJE EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA UMUT OLDU
Düzenli nakdi yardım programının hedef kitlesi olan eşi vefat etmiş, muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar, Sulakyurt Kaymakamlığı tarafından nakdi yardıma tabi tutuluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” hakkında vatandaşlarımızı aydınlatıcı ve yönlendirici olması açısından açıklama yapan kaymakamlık yetkilileri hedef kitledeki bir kadının ya da hanesindeki yakınlarının çeşitli Kanun Hükümlerine göre düzenli nakdi sosyal yardım almalarının eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yapılacak bu düzenli nakdi yardımdan faydalanmasına engel olmadığını belirttiler.

RESMİ NİKAHLI EŞ OLMASI GEREKİR
“Ancak ilgili yardım programlarından alınan yardım tutarları muhtaçlık durumunun belirlenmesinde gelir unsuru olarak göz önünde bulundurulacaktır” diyen yetkililer açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdiler: “Yani kişinin gelirinin tespitinde haneye giren tüm yardımlar hesaplanacak ve Vakıf Mütevelli Heyetince muhtaç olduğuna karar verilirse kişiye 2 aylık periyotlarla düzenli olarak yardım yapılacaktır. Eşi vefat etmiş ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan, muhtaçlığı Mütevelli Heyeti kararıyla onaylanan kadınlara muhtaçlıkları devam ettiği süre içerisinde aylık 250 TL tutarında olmak üzere ve iki ayda bir 500 tl düzenli nakit sosyal yardım verilecektir. Bu yardım programından faydalanabilmek için kadının resmi nikâhlı eşinin vefat etmiş olması gerekmektedir”

ADINIZA BANKAYA YATIRILIYOR
“Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Düzenli Sosyal Yardım Verilmesine İlişkin Süreç: Hedef kitledeki vatandaşlarımız Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı oldukları il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmalıdır. Yani sistemde ikametgâh adresleri Sulakyurt olan eşi vefat etmiş kadınların Kaymakamlık binasındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza müracaat etmeleri gerekir. Vakıf Mütevelli Heyetince verilen karar olumluysa düzenli nakdi yardımlar, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce iki ayda bir hak sahibi olan kadınlar adına bankaya yatırılacaktır”

BİRLİKTE YAŞAMAK YARDIMI ENGELLER
“Hak sahibi kadınların sosyo-ekonomik ve medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal inceleme ile takip edilecektir. Düzenli Sosyal Yardımın Fesih Edilmesine İlişkin Süreç: Düzenli sosyal yardım aşağıda belirtilen durumların gerçekleşmesi halinde Mütevelli Heyeti kararı ile fesih edilir. Eşi vefat etmiş olan kadının tekrar evlenmesi, Sistem üzerinden aylık yapılan sorgulamalarda hak sahibinin muhtaçlık durumunun ortadan kalktığının tespit edilmesi, Sosyal İnceleme Raporu doğrultusunda muhtaçlık durumunun değiştiğinin tespit edilmesi, Resmi evlilik bağı olmaksızın fiili olarak birlikte yaşamanın tespit edilmesi”

VAKFIMIZA MÜRACAAT BEKLİYORUZ
“Eşi vefat etmiş ve 3294 sayılı Kanun kapsamında olan kadınların ihtiyaçları olması durumunda Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakıfları tarafından verilen diğer yardım programlarından yararlanmaları sağlanacaktır. Bu doğrultuda; hanede yaşayan kadın ve çocukların durumu değerlendirilerek şartlı eğitim ve sağlık yardımları, eğitim materyali yardımı, yakacak ve gıda yardımlarından yararlanmaları için gerekli işlemler yapılacaktır. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programı yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda yürütülecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yukarıdaki açıklamalara göre durumlarını değerlendirip Vakfımıza müracaat etmelerini rica ederiz”

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ