Dürüst Ticaretin Temeli Ahilik Kültürü

 Dürüst Ticaretin Temeli Ahilik Kültürü

35. Ahilik Haftası Kutlama programı kapsamında, mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro gösterisiyle devam etti.

“AHİLİK 800 YILDIR ANADOLU’DA ÖNEMLİ YERE SAHİP”

    Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan 35. Ahilik Haftası Kutlama etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Zafer Caddesi boyunca devam eden yürüyüş sonrası, İl Kültür Merkezinde devam eden program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşmaları yapan Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Osman Cebeci ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ahilik kültürünün önemine ve günümüzde de bu kültürün yaşatılması gerektiğine değinerek, tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutladılar. Ahiliğin, yaklaşık 800 yıldır Anadolu insanının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Kırıkkale Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz ise  “Anadolu’nun Ahilik geleneği, dürüst ticaret ve kazancın simgesidir. Bugün modern çağdaki, ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti gibi ön planda tutulan bir çok hususun temeli yüzyıllardır Ahilik teşkilatının yapısı içinde yer almıştır. Ahilik; daima ‘iyiyi, doğruyu, güzeli’ benimsemiştir ve bu özellikleri ile tanıtımı ve yeni nesillere aktarılması çok önemlidir. Bu hafta düzenlediğimiz Ahilik haftası etkinlikleri de bu tanıtımın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; emek ve alın terini vatanseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” dedi.

İLİN AHİSİ MEHMET SAYDAM’A ŞED’İ VE CÜBBESİ GİYDİRİLDİ

Tarihçi-Akademisyen Kazım Ceylan tarafından verilen konferansın ardından Ahilik Haftası konulu tiyatro gösterisi, katılımcıların beğenisine sunuldu.  Vali Vekili Kurnaz, İlin Ahisi Mehmet Saydam'a kaftan giydirerek plaket takdiminde bulundu. Program, İlin Kalfası İbrahim Gündoğmuş ve İlin Çırağı Murat Aktaş'a kaftan giydirilmesi ve plaket takdimi ile sona erdi.

İlgi ve katılımın yüksek olduğu programa Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu,  İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Osman Cebeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, il müdürleri, oda başkanları, esnaflar ve öğrenciler katıldı.

Kültür merkezinde düzenlenen programın ardından Vali Vekili Kurnaz ve protokol mensupları, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda sergilenen Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler, Kadın Kooperatifleri ve El Sanatları sergilerini de ziyaret etti. Etkinlikler,  Ahilik yemeği ikramıyla sona erdi.

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız