Doğa Dostu Olacak

 Doğa Dostu Olacak

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Bahşılı?da bulunan Kırıkkale Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında incelemelerde bulundu. Başkan Korkmaz, atıkların düzenli toplanması ile birlikte doğaya ve mevcut su kaynaklarına zarar verilmesinin önleyeceğini söyledi.

TESİS KIRIKKALE İÇİN ÖNEMLİ

Kırıkkale Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi?nin evsel atıkların düzenli depolama yöntemiyle bertarafı, oluşacak çöp sızıntı suyunun ve biyogazın toplanarak doğaya ve mevcut su kaynaklarına zarar vermesini önlemeye yönelik bir proje olduğu bildirildi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaptığı açıklamada, ?Tıbbi atıkların ise Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesi kapsamında kireçle gömme yoluyla bertarafının planlandığı ancak daha sonra çevre ve insan sağlığını korumak maksadıyla sterilizasyon tesisi kurulmasına karar verildiği ve Nisan 2011 tarihinden itibaren özel sektöre kurdurularak Kırıkkale Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi izinleri alınmak suretiyle işlettirilmektedir.?

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

?Diğer yandan düzenli depolama sahasında depolanan çöplerden çıkan metan gazından elektrik enerjisi üretimi için kurulma aşamasında olan elektrik üretim ünitesi temmuz ayında ihale edilmişti. Bu projede amaç, sera gazı salınımlarını azaltmak, çevre ve insan sağlığını tehdit eden gazların atmosfere salınmadan toplanarak bertarafını sağlamak ve bu işlem sonucunda elektrik enerjisi üretmektir. Hızlı bir şekilde devam eden çalışmalarla yılsonuna kadar elektrik üretimine başlanması planlanmaktadır. İlk etapta 500 kW/sa. Enerjinin üretileceği hedeflenmekte olup üniteden düzenli depolama sahasında biriken çöplerin artışıyla kademeli olarak 1000 kW/sa. Enerji elde edilerek ekonomiye kazandırılması planlanmaktadır? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı