Belediye istihdam kapısı değil vatandaşlara hizmet kurumudur

 Belediye istihdam kapısı değil  vatandaşlara hizmet kurumudur

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, belediyenin istihdam kapısı olmadığını, norm kadrolarının yeterli olduğunu ve sınavlarla belirlenmeyen kişilerin belediyeye işe alınmasının mümkün olmadığını söyledi. Saygılı, Kırıkkale Belediyesi'nin bir hizmet

BELEDİYE HİZMET KURUMUDUR
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı halk günü uygulamasına başladı. Saygılı makam odasında vatandaşların sorunlarını dinledi. Saygılıya tüm başkan yardımcıları da eşlik etti. Mahallelerde bulunan vatandaşların istek, talep ve önerilerini dinleyen Saygılı’ya vatandaşlar iş konusunda talepte bulundu.
Yakınlarını belediyeye işe al diyerek Saygılı’nın kapısını çalan vatandaşlara Saygılı kibar bir dille, norm kadrolarının yeterli olduğunu ve sınavla belirlenmeyen hiçbir kişiyi işe almadıklarını söyledi. Belediyenin istihdam kapısı olmadığını, vatandaşlara hizmet kurumu olduğunu belirten Saygılı, bu konuda kararlarının kesin olduğunu bildirdi.

HALK GÜNÜ DÜZENLENECEK
Saygılı halk günlerinin devam edeceğini belirten Saygılı “Halk günü uygulamasına haftada bir gün Perşembe günleri geldiklerinde Belediye Başkanı ile direk muhatap olsunlar diye yaptık. Başkana şikayetlerini dileklerini dile getirsinler diye uygulamaya koyduk.
Bu uygulamamız daha önce haftanın her günü idi. Şimdi bunu bir güne indirdik. Bundan sonraki günlerde haftada bir gün yapacağız. Vatandaşlarımız gelsinler başkanla direk muhatap olsunlar. Bireysel taleplerle geliyorlar. Genel taleplere Belediyemizin genel işleyiş sisteminde çözülüyor.”

ŞAHSİ TALEPLER
“Şahsı talepleri ile ilgili olarak da gelsin herkesin içinde rahatlıkla, yani özel görüşelim düşüncesi var ya onu genel görüşelim diyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımıza yol açtık.Bunu her gün yapıyorduk. Bugünden itibaren sadece Perşembe günleri yapacağız. Bizde talepleri alıyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Daha çok bireysel teklifler geliyor. Vatandaş yıllardır belki Kırıkkale Belediyesi ile ilgili problemleri olabilir. Bunun üzerinde de duruyoruz. Kırıkkale’de istihdamla ilgili olarak Kırıkkale Belediyesini bir istihdam kapısı olarak görüyorlar.” dedi.

İSTİHDAM KAPISI DEĞİLİZ
Yeni göreve başlayan Belediye Başkanı’nın istihdam kapısı açar düşüncesinin yanlış olduğunu, belediyenin hizmet kurumu olduğunu belirten Saygılı konuşmasının devamında, “Düşünün yeni bir belediye başkanı gelmiş yeni belediye başkanı istihdam kapısı açar düşüncesi var. Kırıkkale Belediyesi bir hizmet kurumudur. İstihdam kapısı değil. Norm kadro çerçevesinde personelimiz yeterli. Zaten bir personel alacak olsak bile Devletimiz düzeni kurmuş. Kamu Personel sınavı ile Kamu Personel müdürlüğümüze talebimizi bildiriyoruz. Tercih kılavuzun içerisine giriyor. Kırıkkale Belediyesini tercih edenler puan sıralamasına göre geliyor. Dolasıyla herhangi birisini Kırıkkale Belediyesine almamız söz konusu değil” dedi.


TALEPLERİ DİNLEDİ
Başkan Saygılı, açıklamasının ardından vatandaşlardan gelen talepleri tek tek dinledi. Saygılı Celal Bayar Parkı alanda buluna kokart alan ile ilgili gelen gelen talep üzerine Belediye Başkan Yardımcılarından konu hakkında bilgi aldı. Bu alanın mahkemelik olduğunu konunun çözümü sonrasında bilgi verileceğini söyledi. Bir vatandaşın çarşı merkezinde bulunan WC’lerin yetersizliğinden bahsetti. Buraların ücretli olmasından da dert yandı. Başkan Saygılı bu konuda çalışma yapacağını söyledi. Tayin konusunda yardım isteyen bir vatandaşa Başkanı Saygılı kendisinin hiçbir konuda hiç kimseye şahsi bir söz vermediğini ama konuyu istediği kişiye iletmek için yardımcı olacağını bildirdi.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR
Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kesir, mahallenin Cuma pazarı mevkiinde bulunan yol için hız kesici talebinde bulundu. Keser ayrıca mahalle yolları konusunda yardım istedi. Başkan Saygılı hız kesicilerin incelemeden sonra yola monte edilebileceğini bildirdi.
Muhtar Keser’in mahallede buluna ve sahipleri tarafından yıkılmaya yüz tutan evler konusunda yardım istedi.Başkan Saygılı bunun Kırıkkale’nin genel problemi olduğunu bu konuda bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. . Saygılı yollar konusunda ise tüm Kırıkkale genelinde çalışama yapacakların söyledi. Yaşlı bir bayan vatandaşın iş isteğini nazikçe red ederek yardım konusunda destek vereceğini ifade etti.



Şevki YILDIZ
9.05.2014 02:57:07
Sayın Kırıkkale Belediye Başkanımız Karşıyaka Mahallesnin Yarısı parke taş düşendi yarısı duruyor okula giden çocuklar ve Camiye namaza giden vatandaşlar çomur yığınından bir türlü kurtulamadılar. Bir an önce Mahallemizin Parke taşını döşer vatandaşın madürüyetini giderirseniz memlun oluruz. Çünkü bu zamana kadar karşıyaka mahallesine hiç bir hizmet gelmedi. Sizlerin hizmetlerini bekliyoruz. 09.05.2014

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız