Aman dikkat yollar kan gölüne dönmesin

 Aman dikkat yollar kan gölüne dönmesin

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneğinden yapılan açıklamada her yıl olduğu gibi bu yılda güvenli seyahat için kurallara uyulması gerektiğine işaret edildi. Yolların kan gölüne dönmemesi temennisinde bulunuldu. Dernek temsilcisi Oktay Kırlangıç güvenli

YOLLAR KAN GÖLÜNE DÖNMESİN

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Her yıl bayram ve yaz tatili seyahatlerinde olduğu gibi, bu bayram ve tatil seyahatinde de, karayollarımızın kan gölüne dönmemesi için, araç sürücülerimiz ve yolcularımızın güvenli bir şekilde seyahatlerini tamamlamaları en büyük temennimizdir. Bu maddeden olarak halen devam eden Ramazan Ayında, yani oruçlu olarak araç kullanımına yönelik, son hatırlatmalarımızı mutlaka riayet edilmesi istendi. 

Güvenli bir seyahat için mutlaka kendimiz ve aracımızdakilerin emniyet kemerini takmalarının şart olduğuna işaret edilen açıklamada kurallar şöyle sıralandı;

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KURALLARI                                             

Uyarılara uyulması gerektiğine işaret edilen açıklamada uyulması gereken kurallar şöyle sıralandı; Bilhassa eve dönüş saatlerinde iftara yetişmek uğruna hız yapılmamalı ve takip mesafesine dikkat edilmelidir. Bunun için de normal zaman ölçüsünden önce yola çıkılmalıdır.

Çok sıcak ve uzun geçen yaz günlerine tekabül eden bu ayda tutulan oruçlu olarak çıkılan trafiğin stresini de nazarı itibara alarak, daha sakin, daha saygılı ve daha dikkatli bir şekilde araç kullanarak, muhtemel bir olumsuzluk önlenmiş olacaktır.   

Buradan hareketle gerek bayram münasebetiyle ve gerekse yaz tatili seyahati amacıyla yola çıkacak olan sürücülerimizin, sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahatlerini tamamlamalarına yönelik uygulamaları gerekenleri belirleyelim:

1 – Araç sürücülerinin hız kurallarına ve takip mesafelerine kesinlikle uymaları, aşırı sıcaklarda asfalt yolun kayganlaşacağını düşünmeli ve mıcırlı yollarda daha dikkatli hareket edilmelidir.

2 – Yola çıkacak olan sürücünün mutlaka sabah kahvaltısını yapması, rahat ve geniş bir elbise giymesi, aracına ait tüm belgeleri ve aracın teknik kontrollerini denetlemelidir.

3 – Mümkünse sabah dinç vaziyette yola çıkılmalı. Gece yolculuğu için ve uzun yola gidilecekse, sürücünün mutlaka yol tecrübesinin olması, değilse gerek kendi ve gerekse yolcuların hayatının riske atmaması gerekir.

3 - Aracın istiap haddinden fazla yolcu ve yük alınmamalı, ön koltuğa çocuk veya bebekleri kesinlikle oturtmamalıdır. Keza tüm koltuklardaki emniyet kemerleri bağlanmalıdır.

4 - Havaların sıcak olmasından dolayı, yanlarında mutlaka sıvı içecek bulundurmaları, yolda yaklaşık her 200 –250 km. de, yani 2 – 3 saatte bir, ortalama 20 – 30 dakikalık mola verilip, araçtan inmeli ve ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

5 – Seyahat esnasında sürücünün cep telefonu ile konuşmaması, bunu mola verdiği yerde yapması, yolcuların araç içerisinde stresli ve üzücü konuşmalar yapmaması, sürücünün dikkatini dağıtacak hareketlerden kaçınılması, sohbet edilerek veya neşe içerisinde hafif müzik dinleyerek yola devam edilmelidir.

Gerek bayram ve gerekse yaz tatili yolculuğuna, şehirlerarası otobüslerle gideceklerin, mutlaka Ulaştırma Bakanlığının D1 ve / veya D2 belgeli firmalarından, bu mümkün değilse B1 ve / veya B2 belgeli otobüslerle seyahatlerini yapmalıdırlar. Bu firmaların da mutlaka uykusunu almış, dinlenmiş ve çift şoförlü şekilde sefere çıkmaları gerekmektedir. Kesinlikle korsan firmalarla biletsiz veya yer numarasız biletle seyahat edilmemesi, can ve mal güvenliğimiz için mutlaka uyulması gereken kurallardır. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü