8 ülkede 250 kişiye mesleki eğitim

8 ülkede 250 kişiye mesleki eğitim

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş yaptığı açıklamada müdürlük olarak geçtiğimiz 3 yıl içerisinde AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri alanında gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili 5 ayrı projeyi koord

TEKLİF ÇAĞRISI

İl Müdürü Recep Kırbaş, önümüzdeki süreçte uygulanmak üzere  yeni kabul edilmiş olan AB projesi hakkında ise detaylı bilgiler verdi. Kırbaş ?AB Mesleki Eğitim Programı Leonarda Da Vinci Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında, 2012-1-TR1-LEO02-38024 Proje Numaralı ve ?Hijyenik Gıda Üretimi? İsimli proje 2012-2013 yılı Teklif Çağrısı kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı -Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca projemiz desteklenmeye değer bulunarak kabul edilmiştir. Hazırlanma, sunum ve koordinatörlük aşamaları Müdürlüğümüz yetkililerince gerçekleştirilen projemizde Türkiye Kasaplar, Besiciler Et Ve Et Ürünleri Esnaf Ve Sanatkârları Federasyonu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı İlleri Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası, Kamberoğulları Hayvancılık İnşaat İç-Dış Ticaret ve İmalat Sanayi Limited Şirketi?de Yerel Ortak Statüsünde yer almaktadırlar?

MESLEKİ EĞİTİM

?Projemiz; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevli Gıda Denetçilerinin (Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ) ve adaylarının AB Gıda Mevzuatı ve AB Gıda Denetim Sistemi hakkında,  gıda imalatı yapan işletmelerin sahipleri ve sorumlu yönetici personelinin ise ISO 22000 - Hazard Analysis Critical Control Points  (HACCP) konusunda A.B. üyesi ülkelerde A.B. standartlarında eğitim almalarına ve pratikler yapmalarına yöneliktir. Projemiz faaliyetleri için 2` si engellilerden olmak üzere toplam 50 kişilik katılımcı grubu öngörülmüştür. Proje Katılımcıları AB ülkelerinde (Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti Finlandiya, Macaristan)   2 hafta süre ile mesleki eğitimler alacaklardır?

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMİ

Projemiz kapsamında katılımcılara yönelik olarak; İngilizce Hazırlık Dil Kursu verilecektir. Kültürel ve mesleki oryantasyon eğitimi verilecektir. Gıda  imalathanesi sahiplerine  ve sorumlu yönetici personele  ISO 22000 HACCP , temel gıda güvenliği, personel, hammadde ve imalathane hijyeni ile kaynak kullanımı ve işletme yönetimi hakkında teorik ve pratik alanda eğitimler verilecektir.  Aynı Gıda Denetçisi veya adayı katılımcılara ve işletme sorumlu yöneticilerine AB Gıda Mevzuatı ve AB Gıda Denetim Sistemi  ve ISO 22000 HACCP hakkında teorik ve pratik alanda eğitimler verilecektir. Katılımcılarımız, ülkemize döndüklerinde gerek Müdürlüğümüz himayesinde yapılacak olan proje yaygınlaştırma faaliyetleri ve gerekse de şahsi gayretleri neticesinde meslektaşlarına, sektör çalışanlarına örnek teşkil edeceklerdir. Projemizin etki sahasını genişleteceklerdir? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü