84. HÜSEYİN KAHYA HİÇYILMAZ’I ANMA GÜNÜ DÜZENLENDİ

84. HÜSEYİN KAHYA HİÇYILMAZ’I ANMA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Kırıkkale’nin il olmasında ve bütün arazilerini hiçbir karşılık gözetmeksizin devlete bağışlayarak MKE’nin ilimizde kurulmasını sağlayan merhum Hüseyin Kahya Hiçyılmaz vefatının 84’üncü yılında, anıt mezarı başında dualarla anıldı

Covid -19 salgını gerekçesiyle, her yıl Hüseyin Kahya parkında düzenlenen anma programı ise aile büyükleri tarafından iptal edilerek anıt mezarda sade bir anma programı yapılmasına karar verildi.

İlimizdeki 362 camide, hem Cuma hutbesinde hem de ölüm yıl dönümü olan 22 Eylül tarihinde bütün camilerde öğle namazında merhum Hüseyin Kahya Hiçyılmaz için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından; Hüseyin Kahya Hiçyılmaz ait anıt mezarında düzenlenen Hüseyin Kahya’yı anma ve dua programına, Kırıkkale Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Yılmaz İdik ve aile üyelerinden torunları katıldı.

Vali yardımcısı Emin Alıcı, “Vatanseverlik, her milletin olmazsa olmazı olmalı, ve bunu Anadolu’nun birçok şehrinde tarihi süreç içerisinde güzel örneklerini duyuyoruz ve keşfediyoruz. Merhum vatansever, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz sadece Hiçyılmaz ailesinin değil, tüm Kırıkkale’nin hatta tüm Türkiye’ye mal olmuş bir kişidir. Sadece bir bölgenin değil, bir ülkenin kaderini değiştirmeye katkı sağlamıştır.1924 yılında verdiği bir kararla, topraklarının büyük bir çoğunluğunu hiçbir karşılık gözetmeksizin devlete hibe ederek ve (MKE) savunma sanayisinin büyük fabrikalarının köyüne yapılmasını sağlayarak, Kırıkköyü'nün Kırıkkale isminde bir Anadolu şehri olmasını sağlayan bilge insan Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’ı saygı ve minnetle anıyoruz, mekanı cennet olsun. “ dedi.

 

Torunlarından Mustafa Can Hiçyılmaz ve Cenk Oral Ataman, “Dedemiz 53 yıllık ömründe halkına, yöresine en çok da ordusuna hizmet etmek istemiş, MKE’nin Kırıkkale’de kurulmasına yardımcı olmuş ve ortaklık teklifine “Haşa, devletle ortaklık olur mu hiç?”, “Devletimize, cumhuriyetimize canımız feda olsun, bu fabrikalarımız ilelebet yaşasın.” demiştir ve dedemizle bu davranışı ve onursal duruşu için gurur duyuyoruz. Bu fabrikalar vasıtasıyla, yöre insanımız aş, iş buldu ve binlerce insan hala bu fabrikalardan ekmek yemektedir. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nda üretilen bu silahlar ile düşmanlarımıza hala korku salmaktayız. Devletimiz, her zaman yaptığı hizmetlerden dolayı dedemizi taktir etmiştir, devlet erkanımızın böylesine bir günde bizleri yalnız bırakmadıkları için ailemiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz.” şeklinde açıklamada bulundular ve İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın kabristan başında dua etmesinin ardından aile üyeleri tarafından bir gelenek olan un helvası ikramında bulunuldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ