7 GÜNDE 7 AYRI DENETİM

7 GÜNDE 7 AYRI DENETİM

Koronavirüs salgınının ilk tespit edildiği günden itibaren bulaş riskinin en aza indirilmesi yönünde çalışmalar sergilenen Kırıkkale’de İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrası hafta boyunca her alanda denetim gerçekleştirildi.

Kırıkkale’de her gün ayrı konunda COVİD-19 denetimi kapsamında hafta boyunca denetimler gerçekleştirildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanların denetimiyle başlayan uygulamalar hafta boyunca, Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri dahil, havalimanı, gar, otogar, Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri, Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişileri adreslerinde ziyaret edildi, kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, Cami ve mescitler, halı sahalar, spor tesisleri ile AVM’ler. son olarak ta Berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve nikah salonları denetlendi.

Kırıkkale Valiliği koordinesinde il salgın denetim ekiplerinden oluşan 500’e yakın görevli sahada denetim gerçekleştirilirken, maske-mesafe ve hijyen konusuna dikkat çekildi. İşletmelerin gerekli hijyen ve kurallara uyup uymadıkları kontrol edilirken, uymayanlar hakkında idari para cezası uygulandı. Denetim ekipleri camilerde yapılan kontrollerde koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan Bakanlığın Genelgeleri ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlara uyulup uyulmadığını kontrol etti. Ekipler denetimlerde fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlımız İçin Hepimiz İçin sloganıyla cami ve mescitlere girişlerde vatandaşların kendi seccadelerini getirip getirmediklerine, maske kullanmalarına ve belirlenen alanlarda namaz kılınıp kılınmadığına bakıldı.

Gerçekleşen denetimlerde, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünden fiziki mesafe kuralının hayatın her alanında ve tüm mekanlarda uyulması gereken bir kural olduğu, kapalı alanlarda kalabalık şekilde toplanılmasının halk sağlığı açısından risk oluşturduğu ve kapalı yerlerin sık sık havalandırılması gerektiği konuları hatırlatıldı. Diğer taraftan denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacağı bildirildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ