7 çocuğunu boya sandığı ile büyüttü

7 çocuğunu boya sandığı ile büyüttü

Salih Saçal 1951 yılında başladığı boyacılık mesleğini hala sürdürüyor. 1951 yılından bu yana boyacılık yapan Saçal evinin geçimini bu meslekten sağlıyor.7 çocuğunu boyacılıkla büyüten Salih amca ilerleyen yaşına rağmen mesleğini severek yapıyor

MESLEĞE 1951 YILINDA BAŞLADI

Kırıkkaleli 78 yaşındaki Salih Saçal 1951 yılında başladığı ayakkabı boyacılığı mesleğini hala sürdürüyor İlerleyen yaşına rağmen sabahtan akşama kadar ayakkabı boyayarak evinin geçimini sağlamaya çalışan Salih Saçal Kırıkkale’nin en yaşlı ve en eski ayakkabı boyacısı unvanını da elinde bulunduruyor.

Salih Saçal Eski İstanbul Bankası önünde başladığı boyacılık serüvenine Hüseyin Kahya Parkı yanındaki lostrada devam ediyor.

 

 

EN YAŞLI VE EN ESKİ BOYACI

Kırıkkale’nin en yaşlı ve en eski boyacısı olma ünvanını elinde bulunduran Salih Saçal Kırıkkale’nin en eski ayakkabı boyacısı olarak dikkat çekiyor. Askere gitmeden önce bu mesleğe başladığını söyleyen yaşlı adam o günden bu yana bu ayakkabı boyacılığı yaparak önce evlendiğini daha sonra 7 çocuğunu ayakkabı boyayarak büyüttüğünü belirten yaşlı adam şimdilerde ise eşi ile birlikte yalnız yaşadığını söyledi. TOKİ evlerinden aldığı küçcük dairenin taksitlerini de boyacılıkla ödemeye çalıştığını anlatan Salih amca sabah erkenden geldiği Hüseyin Kahya Parkı yanındaki lostrada akşama kadar ayakkabı boyayarak günün geçiriyor.

 

NERDE O ESKİ YILLAR

Kendisinin bu mesleğe başladığında bir elin 5 parmağı kadar bir boyacının olduğunu belirten Salih Saçal şimdi ise her köşe başında bir boyacının var olduğunu söyledi. İşlerinin ise eskiye oranla çok düşük olduğunu belirten yaşlı adam hiçbir sosyal güvencesi olmadığından emekli olmanın kendisi için hayal olduğunu belirterek gücünün yettiği oranda bu mesleği bırakmayacağını belirtti. Bu mesleğin her meslek gibi çok onurlu bir meslek olduğunu da belirten Salih amca mesleğe ilk başladığı yıllarda insanların ayakkabı bakımına en az el bakımlarına verdikleri önem kadar önem verdiklerini şimdilerde ise buna özen gösterenlerin sayısının çok az olduğunu da bildirdi.

 

 

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü