7 bin dekar zirai alan suya kavuştu

7 bin dekar zirai alan suya kavuştu

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI KIRIKKALE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR? 2017´DE TAMAMLANARAK AÇILAN TESİSLER VATANDAŞLARA HİZMET VERİYOR

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI KIRIKKALE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR? 2017´DE TAMAMLANARAK AÇILAN TESİSLER VATANDAŞLARA HİZMET VERİYOR

7 bin dekar zirai alan suya kavuştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kırıkkale´de özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.

ŞEHİRLERİ SUYA KAVUŞTURUYOR

Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanımızı ve toprağımızı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale´ye yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Kırıkkale´de 2017 yılında 5 adet tesis hizmete açıldı.

BİR YILDA BEŞ TESİS AÇILDI

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Kırıkkale´de 1 adet baraj, 2 adet sulama tesisi ile
2 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 27 milyon 251 bin TL tutarında harcama yaptı.

7 BİN DEKAR ALAN SUYA KAVUŞTU

Tamamlanan baraj ve sulama tesisleriyle 7 bin 610 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 4 milyon 946 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Kırıkkale ili, Yukarı Mahmutlar Köyü ve Yeşil Vadi Rekreasyon Sahasıyla 1 köy ve 26 bin 500 dekar zirai taşkın zararlarından korunacak.

KIRIKKALE´DE BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kırıkkale´de büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: ?Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Kırıkkale´de geçtiğimiz yıl 5 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz? diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü