6 bin 84 yangına yetiştik

6 bin 84 yangına yetiştik

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geride kalan 10 ay içerisinde 6 bin 84 yangına müdahale etti. İtfaiye Müdürü Mehmet Emin Kayır, ?Vatandaşlara verilen eğitimlerle seyreden topluluk değil, müdahale etmesini bilen insanlar haline geleceğiz? dedi.

UZAKTAN TAKİP EDİN

Kamu kuruluşları ve okullarda belirli günlerde öğrencilere ve kamu görevlilerine itfaiyecilik ve yangın eğitimi verildiğini belirten Kayır, ?İtfaiyecilik çalışmasını geliştirerek, seyreden topluluk değil, müdahale etmesini bilen bir topluluk haline geleceğiz. Verilen tatbiki eğitim sonucu Afetlere ve yangınlara yanlış müdahalelerin ortadan kalkacağı, bilinçli müdahale yaygınlaşacağı bunun sonucunda da olabilecek bir yangın olayı ve afetlerde daha az zayiatla çözüleceği düşünülmektedir? dedi. Kayır, ?Diliyorum ki Kırıkkale?de yangınlar ve felaketler olmasın. Ama olduğu zaman da itfaiyemiz vatandaşlarımızın yanında olacak. Yangın anında vatandaşlarımızın da meraklı davranmayarak, personelimize çalışma alanı vermelerini, yangını biraz daha geriden takip etmelerini özellikle rica ediyorum? şeklinde konuştu.

1326 İTFAİYE HİZMETİ

Kayır ?Çünkü o anda itfaiyecilerimiz canhıraş bir şekilde olaya müdahale ediyorlar, canları ve binaları kurtarmaya çalışıyorlar. Diliyorum ki olaylara müdahale sırasında itfaiyecilerimizden ve gönüllü arkadaşlarımızdan şehit ve yaralı vermeyelim? dedi. 2012  Ocak -Kasım ayları arası  yangınlar hakkında da bilgi veren Kayır, 11 ay  içerisinde toplam 6084 yangın olayına müdahale edildiğini bunun yanında baca temizleme arazözle su verme bez afiş asma ve işyeri denetimi vb. 6084 konu olup toplam 1326  adet İtfaiye Hizmetlerinde de bulunduğunu ifade ederek kış aylarının yaklaşması sebebiyle vatandaşları uyardı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü