6 bin 154 kayıtlı sığınmacımız var

6 bin 154 kayıtlı sığınmacımız var

78 MİLYONLUK TÜRKİYE GENELİNDE 3 MİLYON, 200 BİNLİK KIRIKKALE´DE 6 BİN!

78 MİLYONLUK TÜRKİYE GENELİNDE 3 MİLYON, 200 BİNLİK KIRIKKALE´DE 6 BİN!

6 bin 154 kayıtlı sığınmacımız var

Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, ilimizde 6 bin 154 yabancının yaşadığını, bu yabancılar arasında en fazla Iraklıların ve Afganlıların oluşturduğunu söyledi.

KIRIKKALE EN YOĞUN İLLERDEN BİRİSİ

Ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle yurtlarını terk eden birçok mülteci Türkiye´ye sığınıyor. Türkiye´ye gelen savaş mağduru vatandaşlar ise geçici olarak çeşitli illere gönderilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Ülkelerinden gelerek Türkiye´ye sığınan birçok mağdur vatandaşa Kırıkkale´de ev sahipliği yapıyor.

SORUNLAR VE ÇÖZÜMÜ MASAYA YATIRILDI

Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ?Kent Ortamında Yaşayan Uluslararası Koruma İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Koruma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi´ kapsamında toplantı düzenlendi. Kamu, kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilimizde yaşayan yabancıların sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

KURUMLAR BİR ARAYA GELDİ ÇÖZÜM MÜ?

Ülkemizde bulunan uluslararası koruma kapsamındaki yabancılara hizmet sağlayan kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla yapılan toplantıda katılımcılara Müdür Erdoğan tarafından bilgi verdi. İlk toplantının ilimizde gerçekleştiğini ve bugün ise Aksaray´da toplantı yapılacağını dile getiren Erdoğan, ilimizde 6 bin 15 yabancının yaşadığını söyledi.

KİMLİĞİ OLMAYAN YABANCI YOK!

Yabancıların kamu ve kurumlar arasında koordinasyonunu güzel olduğuna işaret ederek, ?İlimizde bulunan kamu kurumları Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıyor. Şuanda kayıt altına alınan yabancıların sayısı 6 bin 154. İlimizde kayıt dışı hiç bir yabancımız bulunmuyor. Geçici kimliği olmayan yabancılar ise müdürlüğümüze gelerek kimliklerini çıkarttırıyorlar? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ