5 YILDA 200 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN

5 YILDA 200 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN

Kırıkkale'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında küçükbaş hayvan sayısının 5 yılda 200 bine çıkarılması hedefleniyor.

Vali Yunus Sezer, Bahşılı ilçesine bağlı Çamlıca köyünde projeden yararlanan muhtar Cemal Gündoğdu'yu ziyaret etti. Ahırda incelemelerde bulunan Sezer, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz'dan proje hakkında bilgi aldı.

Sezer, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün öncülüğü, valiliğin koordinasyonuyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün takibinde sürdürülen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin gerçekleştiği alanları görmek için köye geldiklerini söyledi.

Kırıkkale'de projeye çok büyük talep olduğunu aktaran Sezer, " Projemizin gerçekleştiği alanları görmek için geldik. Proje çok güzel bir proje ve şu ana kadar da 703 çiftçimizin başvurusu var. Bu başvurular değerlendiriliyor. Bir taraftan da projeden yararlanmaya hak kazanan üreticilerimiz de koyunlarını almaya başladılar. Kırıkkale küçükbaş hayvancılığı seven bir il. Hedefimiz şu anda 145 bin olan küçükbaş hayvan mevcudumuzu 200 bine çıkarmak.

Önümüzde yaklaşık 5 yıllık bir süreç var." diye konuştu.

Üretici Cemal Gündoğdu da projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Sezer ve beraberindekiler daha sonra aynı köyde Emin Başbuğ'a ait tarlada çörekotu ekimi programına katıldı.

Üç ayrı alanda demonstrasyon alanları kurduklarını ve buralarda Lavanta, Çörekotu, Kişniş, Kimyon Bitkilerini deneyerek üreticiye kazandırmak istediklerini ifade eden Vali Sezer “ Çiftçilerimizi tahıl ürünleri dışında katma değeri fazla alternatif ürünlere yönlendirmek ve desteklemek istiyoruz. Bu kapsamda, Tıbbi Aromatik Bitki alanımız desteklerle 500 dekardan 6000 dekara çıkarıldı “ dedi.

Bahşılı ilçesi Çamlıca köyündeki inceleme ziyaretlerinde Vali Sezer’e, Bahşılı Kaymakam Vekili Erdem Karanfil ile İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’da eşlik etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ