54 bin öğrencinin karne heyecanı

54 bin öğrencinin karne heyecanı

Okullarda yarıyıl tatili bugün başladı. 54 bin 126 öğrenci okullarda düzenlenen karne töreninin ardından karnelerini alarak tatile merhaba dedi. 15 gün sürecek olan tatilde öğrenciler tekrar 11 Şubat?ta okullarına başlayacak.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Namık Kemal İlköğretim Okulu`nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Yusuf Karacaev, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ŞUBAT?TA BAŞLAYACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Okur, burada yaptığı konuşmada, kentte okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğrenim gören 54 bin 126 öğrenci bugün okullarda düzenlenecek olan törenlerle karnelerini aldıklarını belirterek, ikinci dönem eğitiminin 11 Şubat`ta başlayacağını söyledi. Okur ayrıca, öğrencilerin dönem boyunca sergilediği performans akranları veya kardeşleriyle karşılaştırılıp kıyaslanmaması gerektiğini ifade etti.

GELİŞİME YÖNELİK

"Bir çok problemin çözümü için olaydan sonra tepki vermek yerine, önleyici yöntemler denemek gerekir. 17 Eylül 2012 tarihinde başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 241 okul ve kurumumuzda, 2 bin 447 derslikte, 54 bin 126 öğrenci ve 3 bin 100 öğretmen kadrosuyla başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamladık. Okullarımız akademik anlamda bilgi edinilen yerler olmasının yanında çocuk ve gençlerimizin, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik birçok kazanımın da gerçekleştiği kuramlardır? ifade etti.

GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

?Bu kapsamda karne, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir. Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans, ödev ve sözlü bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Bütün bunları bir kenara bırakıp sadece karnedeki derslere ilişkin sayılar verileri, yani notları göz önüne almak doğru bir değerlendirme değildir? dedi. 

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti