53 yıldır pedal çeviriyor

53 yıldır pedal çeviriyor

Kırıkkale?de de yaşayan 80 yaşındaki MKE emeklisi, Nusrettin Yetik ilerleyen yaşına rağmen 53 yıldır ulaşım aracı olarak bisiklet kullanıyor. Bisiklete binmenin hayatının bir parçası olduğunu bildiren yaşlı adam ?Sokağa çıkarken yanımda bisikletim yoksa b

53 YILDIR BİSİKLETE BİNİYOR

Makine Kimya Kurumu?ndan emekli olan Nusrettin Yetik, yaklaşık 53 yıl önce bisiklete binmeye başladığını o günden bu yana yaz kış sürekli bisiklete bindiğini söyleyen yaşlı adam sağlıklı kalmasını da bisiklete borçlu olduğunu söyledi. Sağlığını borçlu olduğu bisiklete ayakta kaldığı sürece binmeye devam edeceğini bildiren 4 çocuk, 10 torun sahibi Nusrettin amca ?Sokağa çıkarken bineyim veya binmeyim bisikletimi mutlakta yanıma alıyorum. Bisikletim yanımda yoksa bir tarafımın yok olduğunu sanıyorum, onun için bisikletimi hiç yanımdan ayırmıyorum? dedi. 

FABRİKADA ÇALIŞIRKEN ALMIŞ

Fabrikada çalışırken bisiklete binmeye başladığını anlatan yaşlı adam o günden bu güne bisikletten hiç vazgeçmediğini belirterek şöyle konuştu:
?Eskiden fabrikada çalışanların çoğu işe bisiklet ile gidip gelirdi. Bende o yıllarda Rus yapımı bir bisiklet aldım yıllarca işime bisiklet ile gidip geldim. Sonra emekli oldum hala bisiklete biniyorum yaz kış fark etmiyor. Hareketli ve sağlıklı olmamı iş yerine gidip geldiğim bisiklete borçluyum. Otomobilden çok bisiklete biniyorum. Bisiklete binmek en güzel sporlardan biri. Dışarıdaki işlerimi bisikletle giderek hallediyorum. Yürürken de herhangi bir rahatsızlığım olmuyor. Gençler bu hareketliliğimi imrenerek izliyor. Yediğime, içtiğime de dikkat edince sağlık sorunu yaşamıyorum.?

YAZ KIŞ ONUN İÇİN FARK ETMİYOR

Yaklaşık 55 yıldan bu yana yaz kış bisiklete bindiğini, ömrü olduğu sürece de bisiklete bineceğinin altını çizen yaşlı adam bisiklet sayesinde hem sağlığını koruduğunu hem de işlerini kısa sürede yaptığını kaydetti. Şehirlerarası yolculuklar hariç şehir içinde ulaşım ihtiyacını sadece bisiklet ile sağladığını belirten Nusrettin amca, kendisinin bisiklete spor amaçlı binmediğini ama yaşı ilerledikçe bisiklete binmenin faydalarını görmeye başlayınca bunu anladığını belirterek bisiklet sporunun en iyi spor olduğunu söyledi. Nusrettin amca gençlerinde sağlıklı kalmaları için bisiklete binmelerini tavsiye etti.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü