52 bin 500 öğrenci karne aldı

52 bin 500 öğrenci karne aldı

Kırıkkale'de 2013-2014 eğitim ve öğretim sonunda 52 bin 500 öğrenci karne aldı. Vali Ali Kolat, öğrencileri uyararak tatilde de derslere önem verilmesi gerektiğini söyledi. Velileri de uyaran Kolat, herkesin çocuğuna sahip çıkarak karnelerini iyi bir şeki

OLUMSUZLUK YAŞANMADI
Tüpraş Ortaokulu`nda yapılan karne dağıtım törenine, Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu ve veliler katıldı. Kolat, burada yaptığı konuşmada, kent genelinde eğitim alanında hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığını belirterek, 2013-2014 eğitim yılının başarı ile tamamlandığını kaydetti. Kırıkkale`nin eğitimde başarılı iller arasında yer aldığını belirten Kolat, şunları kaydetti:

KIRIKKALE EĞİTİMDE İYİ
“Eğitim öğretim konusundan kentimiz iyi bir konumda. Sınıf mevcudu ortalamamız 20 civarında. Öğretmen ve derslik açığımız yok. Devam eden okul inşaatlarımız var. Eğitim kalitesi açısından Kırıkkale ülke genelinde ilk sıralardı. Tabi ki öğrencidir iyi karnesi de olur kötü karnesi de. Karneleri zayıf olan öğrencilerin ailelerinin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Öğretmenleriyle, okul yönetimiyle diyaloğa girerek başarısının yükseltmesini sağlamaları gerekmektedir.” Vali Kolat, öğrencilerden tatil süresince dinlenmelerini ve kitap okumalarını istedi.


BAŞARILI YIL GEÇİRDİK
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu, 16 Eylül 2013 tarihinde başlayan 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının dün sona erdiğini belirterek, “315 okul ve kurumlarımızda, 2 bin 581 derslikte, 52 bin 543 öğrenci ve 3 bin 718 öğretmen kadrosuyla başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamladık. Karne günleri öğrencilerimiz için önemli olduğu kadar bizler için de bir o kadar önemlidir. Çünkü bu değerlendirme bir bütün olarak hepimizin değerlendirilmesidir.”

KARNE SORUMLULUĞU ÖĞRENCİLERE YÜKLENEMEZ
Karne sorumluluğunu tek başına öğrencilere yüklenemeyeceğini belirten Kapucu, “Bu değerlendirme yöneticiler, eğitimciler, veliler ve öğrenciler olarak hepimizin değerlendirildiği bir sonuçtur. Bu sonucu hep beraber doğru okumalı, değerlendirmeli ve çözüm yollarım da hep beraber planlamalıyız. Bir kısım öğrenci, öğretmen ve veli için sevinç ve gurur kaynağı olan bu gün, bazıları içinse kaygı sebebi olabiliyor. Ancak velilerimizin ve öğretmenlerimizin karnelerin çocuğun kapasitesini tümüyle yansıtan bir değerlendirme aracı olmadığı bilinciyle hareket ettiklerinde, kaygının da oluşmasına sebebiyet verilmemiş olacaktır”

KARNE NOTLARI BÜTÜN OLARAK GÖRÜLMELİDİR
“Çünkü okullarımız çocuk ve gençlerimizin sadece akademik başarısını artıran kurumlar değil, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik birçok kazanımın da gerçekleştiği kurumlardır. Bu kapsamda karne, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir. Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans, ödev ve sözlü bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir”

ÖĞRENCİLER İLK KEZ TEOG SINAVINA GİRDİLER
“Öğrencilerimiz bir taraftan karne heyecanı yaşarken diğer taraftan sınava girecek öğrencilerimizin, henüz tatil için biraz daha süreleri bulunmaktadır. 8.Sımf öğrencilerimiz bu yıl ilk kez SBS sınavı yerine TEOG Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi Smavma girdiler. İlimizde smava giren 4574, 8. Sınıf öğrencilerimiz için, iki dönemde toplamda 2 oturumda 4 ortak smav yapıldı. Öğrencilerimiz için tercih ve yerleştirme süreci devam edecektir. Velilerimizin bu süreci titizlikle takip etmesini diliyorum.
ÖĞRENCİLER LYS SINAVINA KATILACAKLAR
“5 ve 11. sınıflar arasındaki 2 bin 564 öğrencilerimiz, 22 Haziran Pazar günü Devlet Parasız ve Yatılılık Sınavına, Ortaöğretim son sınıf öğrencilerimiz ile birlikte ortaöğretimden mezun olan birçok gencimiz ise 14, 15, 21 ve 22 Haziran tarihlerinde LYS sınavına katılacaktır. Öğrencilerimize ve sınava katılacak tüm gençlere başarılar diliyorum. İlimizin iyi bir başarı yakalamasını ümit ediyorum. Vatan ve millet sevgisiyle dolu olarak, Cumhuriyet’i yükseltmeyi ve yaşatmayı temel göreviniz bilerek, ülkemiz için her zaman en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur”

BİR ÜST SINIFA GEÇMEYİ HAK ETTİNİZ
“Uzun bir maratonun sonrasında bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Ama önünüzde daha uzun yıllar var. Bu tatil süreleri sizlere, bir sonraki yıllara dinlenerek, başarı ya da başarısızlığın muhasebesini yaparak başlama imkânı sunacaktır. Bu yılın değerlendirmesini yapmanızı, çok iyi dinlenmenizi ve sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak tatilinizi değerlendirmenizi diliyorum”

EMEKLERİNİZİN KARŞILIĞINI UZUN YILLAR ALACAKSINIZ
“Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği kültür ordusunu yetiştirmekle büyük ve kutsal bir görev gerçekleştiriyorsunuz. Sizler, kendiniz için değil, milletimiz ve ülkemiz için elbirliği ile çalışıyorsunuz. Her geçen gün kendinizi yenilediğinizi, çağın gereklerine uygun gelişmeleri takip edip, uyguladığınızı biliyoruz. Emeklerinizin karşılığını uzun yıllar alacaksınız. Özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum”

İYİ TATİLLER
“Sizlerin aktif katılımınızın gerçekleştiği eğitim öğretim süreciyle öğrencilerimizin başarısı daha da artacaktır. Okul yönetimi ve öğretmenlerle olan iletişiminizin sürekli olmasım diliyorum. Çocuklarımıza olan sevgimiz hiçbir zaman şartlara bağlanmamak, bizler onları karnelerindeki notlar oranında değil, her zaman çok seviyoruz. Elbette yüksek başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmeli, fakat gayretlerinden ötürü tüm öğrencilerimiz de bunu hak etmektedirler. Tatil sürecinde çocuklarımızın dinlenmelerini sağlamanın yanında, onlara faydalı olacak aktiviteler yapabilecekleri ortamları oluşturmanızı diliyorum. Tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti