5 bin MPT-76 daha sevk edildi

5 bin MPT-76 daha sevk edildi

HEPİMİZİN EMEĞİ VAR

5 bin MPT-76 daha sevk edildi

MKE Kırıkkale Silah Fabrikası´nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76´dan 5 bin adedinin daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkiyatı yapıldı.

20 BİN ADET SİPARİŞ ALINDI

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası´nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76´dan 5 bin adedinin daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkiyatı yapıldı. MKE Silah Fabrikası´ndaki törende konuşan MKE Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, MPT-76´dan toplamda 20 bin adet siparişleri olduğunu ve bugünkü sevkiyatla 16 binini teslim ettiklerini söyledi.

15 BİN MPT-55 SİLAH YAPILACAK

Geriye kalan 4 bin silahı da bir ay içerisinde teslim edeceklerini belirten Ocakçıoğlu, şöyle konuştu: "MPT-76 silahımız 20 binle kalmayacak. 26 bin 500 daha sipariş geleceğini ilgililerden öğrendik. Askerimizin elinde bulunan silahlar artık tedavülden kalkacak, bunların yerine MPT-76 silahımız konacak. 2019 yılı itibarıyla 26 bin 500 MPT-76, 15 bin MPT-55 silah fabrikamızda yapılacak. Bugün uluslararası söz sahibi olan MPT-76´dan 5 bin adedini teslim ediyoruz.?

HEPİMİZİN EMEĞİ VAR

42 NATO testinden geçen tek silah MPT-76´dır. Bu silahımızla MKE olarak ne kadar övünsek azdır. Bu silahta hepimizin emeği var. Bunun daha iyisini yapmak bizim de boynumuzun borcudur. İnşallah daha iyilerini yapacağız. Son teslimatımız olan 4 bin silahımızı bir ay sonra yapacağız. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından 4 TIR dolusu MPT-76, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ