4. Tarım ve Hayvancılık ile Sanayi ve Endüstri Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

4. Tarım ve Hayvancılık ile Sanayi ve Endüstri Fuarı

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen 4. Tarım Fuarı ile Endüstri ve Sanayi Fuarı'nın açılışı Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

KIRIKKALE’DE TARIM ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ FUAR

2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Fabrikalar mahallesindeki Kapalı Pazar alanında gerçekleştirilecek olan Kırıkkale Tarım Fuarı ile Endüstri ve Sanayi Fuarının açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Fuarın alın teriyle, akıl terini bir araya getiren bir fuar olduğunun altını çizdi. Vali Tekbıyıkoğlu, “İnsanlığın yer yüzü macerası başladığından bu zamana kadar tarım çok stratejik bir öneme sahip olmuştur. Bütün canlıların beslenmeye ihtiyacı var. Dünya aynı dünya. 1800 yıllarda 1 milyar olan dünya nüfusu, şuan 8 milyar civarında. Bu rakam bir gıda probleminin var olduğunu gösteriyor. Dünyada ki gelişmiş ülkelerde bunu hiç elden bırakmıyor. Yani Tarım; gelişmekte olan ülkelerin ve az gelişmiş ülkelerin bir iştigal alanı değil. Dünya tarım ekonomisi 3.5 trilyon. Bizim teknolojiyle, tarım alanını eşit şekilde götürmemiz gerekiyor. Türkiye bu konuda önemli mesafe kat etti. Türkiye’nin tarımda dünya sıralamasında yüzde 1.4 payı olmakla beraber, 10. Ülke kategorisinde. İlimiz tarım alanında önemli bir il.

İLİMİZDE TARIM ALANLARINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Sulanabilir arazilerin ve modern tarım tesislerinin sayılarının artması için ilgili kurumlarla görüşmelerin gerçekleştirdiklerini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “ilimizde ki tarımsal faaliyetleri daha ileriye taşımak için, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle son derece gayret ediyoruz. 2 gün önce DSİ Genel Müdürümüzü ziyaret ettim, ondan önce belediye başkanlarımız ve milletvekilimizle beraber yeni bakanımıza kendi projelerimizi götürdük. İnşallah Kırıkkale’de ki sulanabilir arazilerin ve modern tarım tesislerin miktarını daha fazla artıracağız. Kırıkkale aynı zamanda bir sanayi şehri, Cumhuriyet şehri. Savunma sanayinin kalbi. Burada makine bilen, sektörü bilen çok fazla şirketimiz var. Onların sayısının artması da bizleri gururlandırıyor. Silah Organize Sanayi Bölgemize teveccüh her geçen gün artıyor. Aynı zamanda ihracatçılarımız için, ‘Uluslararası İhracat İstihbarat Paritesi’ diye bir organizasyon kurduk. İlimizde üretilen makinaların, ihracat kapasitesine haiz olan her türlü ürünün, uluslararası dünyada pazar bulması için bir istihbarat merkezi kurduk. Buda ihracatçılarımızın her zaman emrindedir. Bu duygu ve düşüncelerle fuarın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

FİRMALARIN ÜRÜNLERİ SERGİLENİYOR
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı da fuarla yeni çıkan teknolojileri ve ürünleri kullanıcıyla buluşturmayı amaçladıklarını anlattı. Konuşmaların ardından Vali Tekbıyıkoğlu ve protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti. Stantları ziyaret eden Tekbıyıkoğlu ve beraberindekiler, yetkililerden bilgi aldı. Valilik ve Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen ve 4 gün sürecek fuarda, tarım makineleri, tarımsal ürünler, yem çeşitleri ve yöresel gıda ürünleri ile Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bazı firmaların ürünleri sergileniyor. 

KATILIM VE İLGİ YÜKSEK OLDU

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte fuarın açılış kurdeleleri kesildi. Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki heyet açılış sonrası fuarda bulunan stantları ziyaret ederek bilgi aldılar. Programın devamında Kırıkkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından tertiplenen Kuzu Güzellik Yarışması ve Oğlak Güzellik Yarışmasından birinci olanlara ödülleri Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından takdim edildi.

4 gün açık kalacak olan fuarın açılışına Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ersan Aslan, Vali Yardımcıları Hacı Mehmet Kara, Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, TSO Başkanı Ahmet Varlı,  Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız