4 Okulumuza Beyaz Bayrak

4 Okulumuza Beyaz Bayrak

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiler yetiştirmek amaçları doğrultusunda uygulanan 4 okul daha beyaz bayrak almaya hak kazandı.

OKUL YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
İlk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi ve daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolü hükümleri çerçevesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak ve Sertifika almak için başvuruda bulunan okullar, kurulan komisyonca yapılan denetimler sonrasında Beyaz Bayrak ve Sertifika almaya hak kazandılar. Okul müdürlerine beyaz bayrağı ve sertifikayı teslim eden Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev hijyen kurallarının eğitimde de önemli bir yerinin olduğunu belirterek bu kuralların uygulamasını sağlayan okul yöneticilerine teşekkür etti.

ÖNEMLİ BİR KONU
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ise proje hakkında bilgiler verdi. Beyaz Bayrak ve Sertifika almaya hak kazanan Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi, Gazi İlköğretim Okulu, Pakize Akalınlı Anaokulu, Papatya Anaokulu yöneticileri sertifikalarını alırken törende konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş  ?Bugün burada hepimiz için çok önemli bir konuda toplanmış bulunmaktayız. Hepimizin en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizin yetiştiği eğitim kurumlarında kaliteli eğitimin yanına temizlik ve hijyen yönünden de kaliteyi koymayı hedefleyen beyaz bayrak projemiz için bir araya geldik? dedi.


İKİ KURUM TARAFINDAN DENETLENMEKTE
Güngüneş proje ile okullarda temizlik ve hijyen gibi bazı kriterlerin esas alındığını söyleyerek ? Sağlık Bakanlığımız İle Milli Eğitim Bakanlığımız arasında protokol ile faaliyete geçen bu proje ile Okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak her iki kurum tarafından denetlenmektedir. Okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda okullar teşvik edilmekte ve bu konuda gayret gösteren okulların `Beyaz Bayrak` ve `Sertifika` ile ödüllendirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla ilköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği "Okul sağlığı denetim formu" hazırlanmış olup,okul çevresi,okul içi,idari hizmet birimleri,yardımcı hizmet birimleri,okul kantini gibi konular dikkate alınarak değerlendirme kapsamına alınmıştır? şeklinde konuştu.

PROJE ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Güngüneş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Bu denetimler sonucu gerekli şartları sağlayan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak beyaz bayrak verilmesi planlanmıştır. 03.08.2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile yeni bir protokol yapılarak beyaz bayrak uygulaması kamu ve özel tüm okulları kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmıştır. Toplamda 22 okulumuz beyaz bayrak sertifikasını almaya hak kazanmıştır. Okullarımızda hijyen ve kaliteli eğitimi ön plana çıkartmak için yürüttüğümüz beyaz bayrak kampanyası aralıksız devam edecek olup bu projenin devam ettiği süre boyunca temizlik ve hijyen konusunda diğer okullarımızın da göstereceği gayret ve özen durumuna göre umuyorum ki tüm okullarımız bu sertifikayı almaya hak kazanacaklardır?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ