4 KİŞİ İTİKAFA GİRDİ

4 KİŞİ İTİKAFA GİRDİ

Hz. Muhammed`in (sav) orucun farz kılınmasından sonra hiç aksatmadan yerine getirdiği itikaf ibadeti, Kırıkkale`de sürdürülüyor.

İTİKAFA GİRMEK SÜNNETTİR

Hz. Muhammed`in (sav) orucun farz kılınmasından sonra hiç aksatmadan yerine getirdiği itikaf ibadeti, Kırıkkale`de sürdürülüyor. Kırıkkale`de bu sene 4 kişi Akşemsettin Camii`nde itikafa girdi. İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının son on günlerinde gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye itikaf dendiğini hatırlattı. İtikafta bolca Allah`ın zikredildiğini, Kur`an-ı Kerim okunduğunu, dünya ve ahiret için faydasız şeylerden uzak durulduğunu belirten Gerek, itikafa girmenin sünnet olduğun söyledi.

 

GELECEK YIL DAHA ÇOK KATILIM OLACAK

Gerek, "Ramazan`ın son on gününde itikafa girmek sünnettir. Peygamber Efendimiz Ramazan orucunun farz kılınmasından itibaren ömrünün sonuna kadar her Ramazan ayının son on gününde itikafa girmiştir. Ramazan`ın son on gününde itikafa girmek için mescidin en faziletlisini veya en çok cemaat olanını seçmek, Allah`ı zikretmeye, Kur`an-ı Kerim tilavetine, hadis ve siyer gibi faydalı şeyler okumaya devam etmek gerekir. İtikafa girmek isteyen vatandaşlarımız bizlere başvuruda bulunuyorlar. Biz de onlara ortam ayarlaması yapıyoruz. Bu sene 4 kişi itikafa girdi. Bu sayı yeterli değil. Gelecek sene bu konuyu daha fazla halkımıza anlatarak daha fazla kişinin katılmasını sağlamaya çalışacağız. " dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ