45 Bin hayvan aşılandı

45 Bin hayvan aşılandı

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, halk arasında Yavru Atma Hastalığı olarak ta bilinen Brucella hastalığına karşı aşı kampanyası başlattı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı projelerin yanına bir yenisini daha ekledi. Tehlikeli bir hastalık olan Brucella hastalığını önlemek için aşılama kampanyası düzenleyen kurum, bu konuda önemli çalışmalar yaptı. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Brucella sığır, koyun ve keçi gibi hayvanlarda yavru atma ile kendini belli eden, hayvanlardan insanlara  geçen önemli bir hastalıktır. İnsanlara genel olarak hasta hayvanın sütleri ve süt ürünlerinin pastörize edilmeden veya kaynatılmadan tüketilmesi ve atık yavru ile direk temas sonucu bulaşır.”

 

45 BİN HAYVANA AŞI YAPILDI

Aşılama kampanyası kapsamında 9500 dişi büyükbaş ve 35.000 dişi küçükbaş hayvana Brucella aşısı yapıldı, hem insan hem de hayvan sağlığı açısından çok önemli olan Brucella hastalığı ile mücadelede Bakanlık olarak yoğun mücadele kampanyası yürüttük. Aşılama kampanyasının başarıya ulaştı ve muhtarlıklarımıza ve yetiştiricilerimize büyük görevler düştü. Personellerimiz aşılama için köye geldiklerinde bütün yetiştiricilerimizin kampanya ya katılmaları ve hayvanlarını aşılattı” dedi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ