40 öğretmen sendikalarından istifa etti

40 öğretmen sendikalarından istifa etti

Kırıkkale Süleyman Demirel Anadolu Lisesinde görev yapan idareci ve öğretmen olmak üzere toplam 40 personelin bağlı bulundukları sendikalarından istifa ettikleri öne sürüldü. İstifa furyasının diğer okullarda da sürmesi bekleniyor.

?SENDİKA YÖNETİCİLERİ SIRTIMIZA BASIYORLAR?
Memurların özlük haklarını korumak ve savunmak, yapılan haksızlıklara dur demek amacıyla 1992 yılından itibaren faaliyetlerine başlayan memur sendikalarının hepsinin de mutlaka siyasi bir görüşe yakın olduklarını dile getiren eğitimciler, sendikaların kendilerine yakın bir siyasinin iktidara gelmesi halinde de memur haklarını bir yana bırakıp hükümetin istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ettiler. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, ?Bizim hakkımızı savunmayan sendika yöneticilerinin tek derdi kendilerini belli konumlara yükseltmek. Bizler koyun değil öğretmeniz. Kimse bizim sırtımıza basarak bir yere gelemez? dediler.

?ARTIK SENDİKAMIZ YOK?
2012 yılında yürürlüğe gireceği vaat edilen sendikalar kanununun henüz yürürlüğe sokulamamasına da tepki gösteren öğretmenler, ?Hayatımızda ilk defa zam alamadık. Henüz ne zam miktarımız belli ne de bu zamların ne zaman verileceği. Sendikalar şu anda haklarımızı savunmayacak da ne zaman savunacaklar?? sorusuyla tepkilerini belirten öğretmenler, ?İster Türk Eğitim-Sen, ister Eğitim-Sen, isterse Eğitim-Bir-Sen üyesi olalım, şu andan itibaren bizim sendikamız yok. Biz kendi haklarımızı kendimiz savunacağız. Sendikalar bu şekilde davranmaya devam ettikleri sürece de tepkimiz aynı şekilde devam edecektir? dediler.

EYLEME BAŞKA OKULLARDAN DA DESTEK
Eylemlerine başka okullardan da destek olduğunu belirten Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, ?Yakında başka okullardan da bu tür toplu istifa haberleri duyacaksınız? dediler.



onur cantürk
2.03.2012 20:28:26
BEN BİR EĞİTİM ÇALIŞANIYIM VE BU TEPKİYİ ANLAYAMIYORUM! ZAMMI YAPMAYAN HÜKÜMET.. EĞER GERÇEKTEN BİR TEPKİ İSTİFASI OLACAKSA BU SENDİKA MEMUR SENE BAĞLI EĞİTİM BİR SEN OLMALIYDI.. DİĞER MUHALİF SENDİKALAR BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA ZATEN EYLEM YAPIYORLAR.. AMA EĞİTİM BİRSEN YANDAŞ SENDİKACILIK YAPIYOR. EĞİTİM ÇALIŞANLARININ DOĞRU VE İSABETLİ TEPKİLER ORTAYA KOYMASINI BEKLERDİM..

eğitimci
3.03.2012 13:37:00
Yıllardır peşinde koştuğumuz sendikaların hangi birisi haklarımızı tam olarak savundu ki? Hadi Memur-Sen belli... Hükümetin arka bahçesi olmaktan başka birşey yaptıkları yok.Hükümet ne derse onu memura kabul ettirmeyi sendikacılık zannediyorlar.KESK ise Güneydoğuda bölücülüğe alet oluyor.Ya Türkiye Kamu Sen??? Şubelerden genel merkeze, koltuklara çöreklenenlerin koltuk kaygısı yüzünden aşağıyı gördükleri yok.Liyakatli yöneticiler yerine genel merkezin adamlarının oturduğu şubelerle dolu bir sendika... Bu durumda istifa eden arkadaşları tebrik etmekten başka çare kalmıyor... Dilerim daha da artar da bu sayı,herkes şapkasını önüne koyup iyi bir düşünür.

YENİ NESİL EĞİTİMCİLER SENDİKASI
4.03.2012 10:56:54
BİZ DE BUNA BENZER BİR DURUMDAYDIK SENDİKALARIMIZDAN AYRILDIK VE "YENİ NESİL EĞİTİMCİLER SENDİKASI" NI KURUYORUZ SİZİ DE BEKLERİZ. TAMAMEN TARAFSIZ, ORTAK PAYDASI EĞİTİMCİ OLMAK OLAN, SİYASET ÜSTÜ BİR SENDİKA KURUYORUZ. EĞİTİMCİYE YAKIŞAN BİR SENDİKA KURUYORUZ. GELİN TÜZÜĞÜMÜZÜ İNCELEYİN BİZİ TANIYIN http://www.facebook.com/#!/groups/yeninesilsendika/

şenay altan
4.03.2012 11:00:46
haklıdırlar bu daha başlangıç artık öğretmenin sesini herkes duyacak http://www.facebook.com/groups/yeninesilsendika/240686589357393/?notif_t=group_activity

Nihat Hoca
4.03.2012 11:44:23
Gerçekte bu tepki sendikaların ne yapamadıklarıyla ilgili olduğu kadar nasıl bir sendika olduklarıyla da ilgili. Üç büyük (sadece sayıca) sendikanın her birinin bir siyasi patiye olan yakınlığı öğretmenleri rahatsız etmektedir.Benim bulunduğum okulda da çoğu arkadaş istifa etti. Facebook ortamında başlayan siyasetsiz sendika oluşturmaya yönelik bir grup var. Bu durumdan rahatsız tüm arkadaşlara duyurulur.(Yeni Nesil Sendikacılık Gurubu)

derya akgül
4.03.2012 12:34:10
Arkadaşlar biz biraraya geldik internet üzerinden siyasi amaçlardan tamamen uzak bu konuda çok katı bir sendika kurmaya çalışıyoruz sizde destekleyin bi inceleyin bu verdiğim linki tamamen birbirinden bağımsız kimsenin kimseyi doğru dürüst tanımadığı bu yapılan haksızlıklara dur demeyi amaç edinmiş bir sendika kurmak istiyoruz http://www.facebook.com/#!/groups/yeninesilsendika/240896229336429/

cin
4.03.2012 17:35:45
Bu haberlerin artacağını zannediyorum. Biz eğitimcilerin haklarını gerektiği gibi savunan bir sendikanın eksikliği ortada. İnternet üzerinden bir araya gelerek oluşturduğumuz Yeni Nesil Eğitimciler Sendikası bu eksiği fazlasıyla tamamlamaya aday. Birlikten kuvvet doğar ve gün birlik olma günüdür!!!

öğretmen
6.03.2012 11:47:38
istifalara devam belki bu sefer anlarlar.öğretmenler öyle doldu ki bakan gelse okuluma hoş geldin demem.sınıfıma girer çıkarım görmem.

zorro
6.03.2012 18:06:32
şimdiye kadar okullara pek uğramayan şube başkanları okulları geziyor, neden mi? diğer okullardan gelecek istifaları engellemek... ama artık çok geçç... tüm okullardan istafa formları yollanmaya başladı bile...

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ