400 bin paket kaçak sigara kül oldu

400 bin paket kaçak sigara kül oldu

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM), çeşitli tarihlerde yakaladığı sigaraları imha etti. Yakılan sigaraların piyasa değerinin 1 milyon 500 bin lira olduğu belirtildi.

PERSONEL İMHA ETTİ

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Pirinç Fabrikası Fesih Şubesi İmha Deposu`nda, 400 bin adet sigara kontrollü bir şekilde yakıldı. İmha işleminde ilk olarak çevrede güvenlik tedbiri alındı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçla getirilen sigaralar, tarihi geçmiş mühimmatın imha edildiği alana girişi gerçekleştirildi. Ardından sigaralar, işinde uzman personel tarafından imha edilecek alana tek tek boşaltıldı. Boşaltma işlemi yaklaşık yarım saat sürdü. Daha sonra güvenlik görevlileri tepe şeklini alan sigaraları belirli noktalardan yakmaya başladı. Yakma sırasında imha alanının kapısı çelik kapılarla kapatıldı. Yanma işlemi yaklaşık 1 saat sürdü. Yanma işlemi sırasında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, İl Çevre ve Şehircilik, Gümrük Muhafaza, İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutanak tutularak yakım tescillendi.

1 MİLYON 500 BİN LİRA

Kırıkkale yakalanan gümrük kaçağı sigaraların belirli aralıklarla yakıldığını açıklayan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Soner Varkan, “imha işleminde 400 bin paket sigara bulunuyordu. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin lira.”dedi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama