40 yıldır bekliyoruz, merkeze salon istiyoruz

40 yıldır bekliyoruz, merkeze salon istiyoruz

BETON YIĞINLARI DEĞİL, SALON İSTİYORUZ

40 yıldır bekliyoruz, merkeze salon istiyoruz

Kırıkkalegücü Basketbol Kulübü Başkanı ve Basketbol Antrenörü Güven Gündüz ve Kırıkkalespor Taraftar Gruplarından Muhafızlar´ın Tribün Lideri Deniz Eren Öztürk önderliğinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup Kırıkkale´nin merkezinde spor salonu olmadığını, sporseverlerin de her istediklerinde Başpınar ya da Yenimahalle´ye gidemediklerini belirttiler.

SPOR SALONLARI ÇOK UZAK

Basketbol İl Temsilcisi Veysel Pekdoğan, İzcilik İl Temsilcisi Rıfat Savrun, şehrimizin tanınmış doktor, öğretmen, gazeteci ve siyasetçilerinin de destek verdiği basın açıklamasına anne, baba ve her yaştan çocukları da destek verdi. Kırıkkale Lisesi bahçesinde toplanan grup, buradan yürüyerek Nur Geçidin yan tarafında bulunan ve daha önce MKE Lojmanlarına ait olan boş alana geçti. Burada bir açıklama yapan Kırıkkalegücü Basketbol Kulübü Başkanı ve Basketbol Antrenörü Güven Gündüz,  Kırıkkale´de spora ilgisi olan, spor yapmak isteyen ya da çocuklarının sporun herhangi bir dalıyla ilgilenmesini isteyen ailelerin, Kırıkkale´deki spor salonlarının uzak olması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

BETON YIĞINLARI DEĞİL, SALON İSTİYORUZ

Gündüz, ?Ne zaman şehir merkezinde spor salonu olabilecek genişlikte bir alan boşalsa hemen alışveriş merkezi ya da devasa beton yığını binalar dikme hevesine kapılıyoruz. Oysa sağlıklı yaşamının en temel unsuru olan spor için şehir merkezinde ufacık bir alanımız yok. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmelerini istiyorsak bu alanlara acilen ihtiyacımız var? dedi. Gündüz sözlerine şöyle devam etti: ?Eski Devlet Hastanesinin karşısında bulunan ve daha önce MKE´ye ait olan alan bugün beton yığını bir site haline getirildi. Eski İtfaiye ve Toptancı Hal´in bulunduğu alana bir AVM inşa edildi. Nur Camii´nin altına AVM inşa edildi. Kaletepe´nin yan tarafında bulunan eski kömür tevzi ardiyeciler sitesi oldu. Elbette bu şehrin binalara, ticarethanelere de ihtiyacı var, fakat hiç mi spor alanına ihtiyacı yok?? diye konuştu.

?BELEDİYE BAŞKANIMIZ BU İŞE EL ATACAKTIR?

Basın açıklamasının yapıldığı alanın birkaç yıl önce Kırıkkale Belediyesi´nin uhdesine geçtiğini hatırlatan Gündüz, ?Hazır bu kadar sporsever bir belediye başkanımız varken kendisinden istirham ediyoruz, bu alan ya da şehir merkezinde bir başka alan spor yapmayı seven her yaştan insanımızın hizmetine sunulsun. Buraları inşa edilecek mini spor salonları sayesinde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabiliriz. Gelin bu işi el birliğiyle başaralım? şeklinde konuştu.

KIRIKKALE HALKI DESTEK İSTİYOR

Kırıkkaleporlu taraftarlar da yanlarında getirdikleri ?40 yıldır bekliyoruz, merkeze salon istiyoruz? başlıklı pankartı açarak alkış ve sloganlarla eyleme destek verdiler. Grup adına bir konuşma yapan Muhafızlar Tribün Lideri Deniz Eren Öztürk de, ?Kırıkkale halkı spora aç, sporu çok seviyor. Yıllarca 300-500 kişilik tribünlere oynayan Kırıkkalespor, geçtiğimiz yıl 10 binleri bulan taraftarın önünde maçlara çıktı. Birazcık heyecan, birazcık destekle Kırıkkaleli sporseverlerin daha da çoğalması, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması mümkündür? dedi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ