40 soruna 40 çözüm Yarar´dan

40 soruna 40 çözüm Yarar´dan

PROJE TOPLANTISI YAPAN İLK ADAY

40 soruna 40 çözüm Yarar´dan

31 Mart´ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim için çalışmalarını sürdüren MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar çeşitli zamanlarda dile getirdiği 40 projesini düzenlenen geniş katılımlı toplantıyla kamuoyuna açıkladı. Ekonomi, istihdam ve üretim, sosyal, açık yeşil alan, dinlence, eğlence, eğitim, bilim ve teknolojik üstyapı, imar, toplu taşıma ve ulaşım projelerinden oluşan 40 projenin aynı zamanda istihdama da önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

PROJE TOPLANTISI YAPAN İLK ADAY

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar, Kültür Merkezinde düzenlenen bir programla Kırıkkale için hazırladığı 40 projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Başta MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk olmak üzere parti teşkilatı, belediye başkan adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen proje tanıtım toplantısında yapılan sunum katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda 40 proje hazırlanan bir video eşliğinde katılımcılarla paylaşıldı. Hazırlanan proje kitapçığı katılımcılara dağıtılırken, katılımcılar Kırıkkale´de ilk defa bir adayın proje tanıtım toplantısına katıldıklarını belirterek MHP adayı Yarar´ı tebrik etti.

BİRBİRİNDEN KIYMETLİ 40 PROJE

Programın açılışında konuşan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, MHP olarak yapılmayanları yapmak için yola çıktıklarını, 1 Nisan´dan itibaren Kırıkkale´nin talihsizliğine son vereceklerini söyledi. MHP´nin üretken belediyecilik anlayışıyla Kırıkkale´nin makus talihini yeneceğini ifade eden Baloğlu, Yarar´ın projelerinin hayata geçmesi için belediyede MHP´nin göreve gelmesi gerektiğini belirterek tüm Kırıkkalelilerden destek istedi. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk de Cumhur İttifakının önemine değinerek, MHP olarak ittifak ruhuna uygun bir seçim kampanyası sürdürdüklerini söyledi. 31 Mart akşamı kazananın MHP olacağını vurgulayan Milletvekili Öztürk, ?Kırıkkale, üretken belediyecilik anlayışının ne olduğunu görecek. Altı doldurulmuş sosyal, ekonomik ve istihdama yönelik birbirinden kıymetli 40 proje var. Bizde samimiyet, hizmet etmek için heyecan var. Kırıkkaleli hemşerilerimizin vereceği destekle bu projeler tek tek şehrimize kazandırılacak? diye konuştu.

GELECEĞİMİZ İÇİN, MEMLEKETİMİZ KIRIKKALE İÇİN

?Kırıkkale için bir hayalim var? temasıyla 40 proje hazırlayan Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar, ?Ben de sizler gibi burada doğdum, burada büyüdüm, ben de sizler gibi aynı yolları kullanıyorum, aynı esnaftan alışveriş yapıyorum, aynı yollardan yürüyorum. Sorunlarımızı çok iyi bilen biriyim, ben de sizlerden biriyim. 40 diyoruz ama projelerimizin içeriğine baktığınızda 75 projeden oluşmakta. Bu projeleri hazırlarken, şehir planlayıcıları, profesörler, çok sayıda çalışma arkadaşlarımızla hazırlandı. Hep birlikte 31 Mart´a kadar çalışmamız lazım. Geleceğimiz için, memleketimiz Kırıkkale için omuz omuza çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekiyor. 1 Nisan´dan sonra bu 40 projemizi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız? dedi.

Daha sonra projeler hakkında bilgi veren Yarar, şöyle konuştu:

1.MARKALAŞAN KENT, MARKALAŞAN EKONOMİ: KALESU

Kentimizde Kılıçlar, Ahılı, Halifeli, Çullu bölgelerinden çıkan tatlı su kaynaklarında şişeleme tesisleri kurulacak ve Kırıkkale kendi su markasını oluşturacaktır. Bu projeyle kentin markalaşan ekonomisine öncülük yapacağımız gibi hemşehrilerimizin ucuz ve hijyenik su ihtiyaçlarını da karşılamış olmakla birlikte kentimizde yeni istihdam sahaları oluşturacağız.

2.ANADOLU DURAĞI: KIRIKKALE

Kentimiz, bir çok ilin geçiş güzergahında bulunan bir Türkmen kentidir. Kentimizin geçiş güzergahı üzerinde içerisinde, geleneksel eşya, yöresel yemek vb. satış yerleri, lokanta kafe vb. ticari işletmelerin bulunduğu tesisler yapılacaktır. Bu projenin oluşturacağı ekonomik katma değer ve istihdamla kent ekonomisine de katkı sağlanacaktır.

3.BELEDİYE EKMEK FABRİKASI VE EKMEK SATIŞ BÜFELERİ

Kentimizde atıl vaziyette bulunan ekmek fabrikası faaliyete geçirilecektir. Ankara ve çevre illerden ilimize farklı ekmek türlerinin girişini engellemek maksadıyla, ilimizde üretilmeyen ekmek türlerinin belediye halk ekmek bünyesinde üretimi sağlanacaktır. Bu sayede belediye halk ekmek fabrikamız hem şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayacak hem de çevre illere satış yapacak bir yapıya kavuşturulacaktır.

4.MODERN ÇİÇEK VE FİDAN ÜRETİM MERKEZİ

Kentimizin park, bahçe ve diğer alanlarında kullanılmak üzere mevcutta bulunan belediye çiçek serasının kapasitesi artırılarak büyük bir çiçek-fidan üretim merkezi açılacaktır. bu proje ile milyonları bulan peyzaj maliyetlerinden tasarruf sağlanacak ve satışı ile şehir ekonomisine yeni girdiler kazandırılacaktır.

5.BORDÜR VE PARKE TAŞI FABRİKASI

Kentimizin bordür ve parke taşı ihtiyacını gidermek amacıyla daha önce kapatılan fabrika tekrar açılarak faaliyete geçirilecektir.

6.YEREL TARIM DESTEK-TANITIM MERKEZİ VE KENTSEL TARIM PARKI

Fatih Mahallesinde yerel tarım destek-tanıtım merkezi ve kentsel tarım parkı oluşturulacaktır. Vatandaşlarımız ve ziyaretçilerimiz aileleriyle birlikte tarımsal üretim sürecine katılabileceği gibi dilerlerse bu alanda üretilen ürünlerin satışının yapıldığı marketlerden alışveriş yapabilecektir. Sürdürülebilirlik ilkesini temel alan bu proje, kentimizin tarımsal üretim kimliğinin desteklenmesi, artırılması ve yerel üreticinin pazar alanlarının genişletilmesi açısından Kırıkkalemiz için prestij projesi olacaktır. Ayrıca burada üretilen ürünler başta olmak üzere, Kırıkkale´nin yöresel ürün ve değerleri markalaştırılarak kent ekonomisinin gelişmesi sağlanacaktır.

7.MAHALLE ÜRETİM ATÖLYELERİ

Kentimizde ilk etapta dört farklı bölgede mahalle üretim atölyeleri oluşturulacaktır. Mahalle Üretim Atölyeleri bünyesinde kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürettikleriyle aile ekonomisine girdi oluşturularak kadın işsizliğinin önüne geçilecektir.

8.ŞEFKAT EVLERİ PROJESİ

Şefkat evleriyle yaşlı ve bakıma muhtaç hemşehrilerimizin konaklayacağı, belediyenin şefkat elinin uzandığı ve kimsesizlerin unutulmadığı bir proje hayata geçirilecektir. Bu proje kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç hemşehrilerimize 24 saat boyunca evde bakım ve destek hizmeti verilecektir.

9.ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelsiz yaşam merkezi projesiyle, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama dahil edilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda hemşehrilerimizin bir arada vakit geçirebileceği, aynı zamanda da ihtiyaç duydukları ilgi ve eğitimleri alabilecekleri yaşam merkezi kurulacaktır. Merkez Koordinasyonu ile düzenlenen terapatik etkinlikler sayesinde engelli hemşehrilerimizin engellerinin en aza indirilmesi ve yaşamlarını daha bağımsız bir şekilde yürütmeleri sağlanacaktır.

10.BAŞKANIMIZ MAHALLEDE

Başkanımız mahallede projesiyle hemşehrilerimizin problemlerine yerinde çözüm olanakları geliştirmenin yanı sıra belirli aralıklarla yapılan ve belediye başkanının bizzat katıldığı toplantılarda hemşehrilerimiz istek ve şikayetlerini doğrudan başkana iletebileceklerdir.

11.MODERN HAYVAN BARINAĞI VE SOKAK HAYVANLARI PROJESİ

Kentimizde sokağa terk edilen ve sahipsiz bırakılan gönül dostlarımız için modern barınaklar yapılacaktır. Aynı zamanda kentimizin her bölgesinde bu dostlarımızın yaşamsal ihtiyaçlarının sağlanması adına besleme noktaları oluşturulacaktır.

12.MAHALLE KÜLTÜR EVLERİ

Geleneksel mahalle kültürümüz sosyal yaşantının temel yapıtaşını oluşturmaktadır. Mahallelerimiz paylaşımın, dayanışmanın, birlikte olmanın, hoşgörünün merkez noktalarıdır. Bu kapsamda mahallelerimizde bu kültürümüzün mekansallaşacağı alanlar oluşturulacaktır. Hemşehrilerimizin bir araya gelmesini teşvik edeceği gibi ihtiyaç dahilinde mevlid, kına, toplantı gibi özel organizasyonlar için de kullanılabilecektir.

13.BOZLAK FESTİVALİ-USTALARA SAYGI

Bozlak festivaliyle kültürümüzün özgün değerlerinin gelecek nesillere aktarılması öncelikli hedef olmakla birlikte bu kültürün en kıymetli üreticilerinin isimlerinin yaşatılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda bu festivaller şehrimizin sosyal yaşamını arttıracağı gibi kentimizin kültürel tanıtımı noktasında büyük değer oluşturacaktır.

14.MEZARLIK VE CENAZE HİZMETLERİ

Projede Yuva Mezarlığına ibadet, cenaze namazı, defin işlemleri, morg, taziye evi gibi hizmetlerin karşılanacağı cami ve diğer birimler inşa edilecektir. Aynı zamanda cenaze hizmetleri kapsamında taziye evinde çadır, masa-sandalye ve ikramlar belediye tarafından karşılanacaktır. Mezar yerlerinin kolay bulunması, kayıt altına alınması amacıyla yeni mezarlık bilgi sistemi kurulacaktır. Bu sistemle ziyaretçiler mezar yeri aramak zorunda kalmayacaktır.

15.CELAL BAYAR TEMA PARKI PROJESİ

Kentimizin güney batısında bulunan Celal Bayar Parkı bugün çevre düzenlemesi peyzaj ve ışıklandırmanın olmadığı, güvenlik sorunlarının yaşandığı atıl bir alan durumundadır. Bu projede Celal Bayar Parkı yeniden projelendirilecek, mimari yapısı, mesire alanları, hayvanat bahçesi, lunapark, asma köprüler ve sosyal alanlarıyla kentin cazibe merkezi haline getirilecektir.

16.ÇORUHÖZÜ DERESİ ISLAHI VE REKREASYON ALANI PROJESİ

Kentimizin doğusunda yer alan Çullu ve Yuva mahallelerinden başlayıp, Bahçelievler Mahallesini geçerek kent merkezine ulaşan yaklaşık 5km´lik Çoruhözü Deresi, ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak ıslah edilecektir. Dere ve çevresi bu düzenlerle kentimize yeni rekreasyon alanı olarak kazandırılacaktır. Hayata geçirilecek proje sonucu bu bölgede yeşil alanlar, spor alanı, restoran ve kafeler, mesire alanları, bisiklet ve koşu parkurları yer alacaktır.

17.SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPOR TESİSLERİ PROJESİ

Bahçelievler Mahallesi Başpınar Mevkiinde yer alması planlanan bu kompleks içerisinde ofis, iş merkezleri, müze, sivil havacılık ve drone merkezi, kent parkı, aquapark yer alacaktır. Ayrıca alanda vatandaşlarımızın toplu alışveriş alışkanlığı göz önünde bulundurularak, kapalı avlu sistemi veya kapalı sokak sistemi şeklinde Kırıkkale esnaflarının faaliyet göstereceği alışveriş merkezleri ve caddeler oluşturulacaktır.

18.MAHALLE PARKLARI VE GÜVENLİ ÇOCUK OYUN ALANLARI

Kentimizde çocuklarımızın güvenle oyun oynayabilecekleri, eğlenecekleri park ve oyun alanları bulunmamaktadır. Bu projeyle tüm mahallelerimizde çocuklarımızın güvenle oynayacakları, eğlenecekleri, bunun yanında eğitici faaliyetlerde bulunacakları oyun parkları yapılacaktır. Tüm parklarımız güvenlik kameraları ve personeliyle 7/24 güvenli ve huzurlu alanlar haline getirilecektir.

19.SPOR KOMPLEKSLERİ PROJESİ

Kentimizdeki spor alanları yetersizdir. Bu kapsamda kentimizin doğu ve kuzey kesimlerindeki mahallelerden başlamak üzere spor tesisleri yapılacaktır. Gençlerimizi spora yönlendirerek madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları sağlanacaktır.

20.KALETEPE SOSYAL TESİSLERİ PROJESİ

Kentimizin sembol noktalarından olan Kaletepe Mevkii sosyal bir cazibe merkezi haline getirilecektir. Bu bölgede geleneksel mimarimizin yansıtıldığı miniatürk parkı, şelale ve teleferik yapılacaktır.

21.ŞEHİTLER ANITI

Ülkemizin en çok şehit veren illerinden biri olan Kırıkkalemiz´de, şehitlerimizin isimlerini yaşatmak, ailelerinin acılarını paylaşmak ve şehitlerimizi unutturmamak amacıyla,her şehidimizin isminin ayrı ayrı yazıldığı şehitler anıtı yapılacaktır.

22.BELEDİYE ÖĞRENCİ YURTLARI PROJESİ

Kırıkkale Üniversitesinin her geçen gün artan öğrenci sayısına karşılık yeterli yurt imkanı olmadığı için öğrenciler kentimizde ikamet etmemektedir. Bu durum kentimizin sosyal ve ekonomik hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sorunların giderilmesi ve aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak öğrencilerimizin ucuz ve güvenli bir şekilde yararlanacakları öğrenci yurtları inşa edilecektir. Yurtlar, kent merkezinde Ağabey Pehlivanlı Bulvarı üzerinde, pazaryeri karşısındaki park alanının bir kısmına inşa edilecek olup böylece öğrencilerimizin kente entegre olmaları sağlanacaktır.

23.KIRIKKALE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ (KIRSEM)

Kentimizin en büyük sorunlarından biri işsizlik ve nitelikli iş gücünün oluşturulamamış olmasıdır. Bu kapsamda il bütününde oluşturulacak sürekli eğitim merkezleriyle gençlerimize meslek eğitimi sunmak ve şehrimizde nitelikli iş gücünü oluşturmak amaçlanmaktadır. Bununla birlikte bu merkezlerde her yaştan hemşehrilerimiz girişimci ve yenilikçi iş modelleri üzerine teknik-mesleki danışmanlıklardan faydalanabilecektir. Aynı zamanda öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine katkı sağlayıcı kurs programları düzenlenecektir.

24.KONGRE MERKEZİ

Kentimizde bir toplantı ve kongre merkezi olmayışı kent ekonomisi açısından ciddi bir eksiklik ve sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknolojinin tüm yeniliklerini bir araya getirerek her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliklerin yapılacağı mimarisiyle örnek gösterilecek bir kongre merkezi inşa edilecektir.

25.BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Çocuklarımıza ve gençlerimize bilim ve teknolojiyi sevdirecek bir merkez inşa edilecektir. Bu merkezlerde çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönlenmesi engellenecek, hem eğitim alabilecekleri hem de boş zamanlarını değerlendirebilecekleri faaliyet alanları oluşturulacaktır.

26.DEĞERLİ ATIK PROJESİ

Kentimizdeki hanelere plastik-kâğıt-cam olmak üzere çöp kovası dağıtılarak değerli atıkların ayrı ayrı toplanması sağlanacaktır. Toplanan değerli atıklar için ev hanımlarına belediye tarafından belli bir ücret ödenecektir. Bu şekilde değerli atıkların geri dönüşümüyile birlikte aile ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

27.ENERJİ TASARRUFU VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJESİ

İlimizin yenilenebilir enerji potansiyeli kullanarak belediyenin ve yapılacak yatırımların enerji ihtiyacını karşılayacak RES ve GES projeleri yapılacaktır. Bu projeler belediye ve özel sektör işbirliğiyle inşa edilecektir. Belediye tarafından yapılacak tüm yapılarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacaktır. Bu projeyle sağlanacak enerji tasarrufuyla enerjiye ayrılan bütçe belediyenin başka hizmetlerinde kullanılabilecektir.

28.KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Çöküntü alanı haline gelen, güvenlik ve temizlik başta olmak üzere pek çok kentsel soruna yol açan alanlarda belediye-vatandaş işbirliğiyle kentsel dönüşüm projeleri yapılacaktır. Hiçbir mağduriyet oluşturulmadan hemşehrilerimiz yeni, sağlıklı, güvenli konut ve işyerlerine kavuşacaktır. Sözkonusu proje ilk etapta ?Melek Girmez? bölgesi olarak bilinen alanda gerçekleştirilecek olup proje kapsamında oluşturulacak yeraltı otoparklarıyla şehrimizin otopark sorunu da çözülecektir.

29.UYDUKENT PROJESİ

Kentimizin merkez yığılımını azaltmak ve mekansal yaşam kalitesini artırmak adına uydukent projeleri oluşturulacaktır. Bu doğrultuda ilk etapta Bağlarbaşı 100. Yıl Ormanı çevresinde, gerek mimari açıdan gerekse sosyal yaşam alanları açısından kentin girişinde örnek bir mahalle oluşturulacaktır.

30.KAPALI SEMT PAZARLARI VE MAHALLE DÜĞÜN SALONLARI

Kentimizde mevcut kapalı semt pazar alanlarına ilave olarak Sanayi, Etiler ve Çalılıöz mahallelerinde 3 adet kapalı semt pazar alanı yapılacaktır. Yapılacak pazar alanlarının mevcut olanlardan farkı, yeraltının pazar esnafı tarafından depo olarak imkan sağlaması, nakliye araçlarının yeraltına girip çıkabilecek özellikte olmasıdır. Aynı zamanda kapalı semt pazarları gerekli donanım ve teçhizat yardımlarıyla düğün salonu olarak hemşerilerimizin kullanımına sunulacaktır.

31.YENİ SANAYİ ALANI PROJESİ

Kentimizin doğu girişinde, çevreyoluyla Samsun Karayolunun kavşak yaptığı noktanın doğusunda yer alan araziler yeni sanayi alanı olarak planlanacaktır. Bu bölgenin planlama aşamasında kentimizde yer alan sanayi esnafıyla birlikte onların görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda fikir paylaşımı gerçekleştirilecektir. Böylece yatırım ve istihdam sağlamak isteyen esnafımız, ihtiyaç ve kapasitesine uygun, arsa maliyeti düşük sanayi arazisi imkanına sahip olacaktır.

32.İMAR ADALETİ SAĞLANACAK

Yetki alanımız içerisinde kentin ihtiyaçları, hemşerilerimizin mağduriyetleri, mevcut arazi kullanım kararları, mülkiyet dokusu göz önünde bulundurularak bütüncül bir yaklaşımla imar planları revize edilecektir. Kat adaletsizliğine son verilecektir.

33.MAHALLE HİZMET BİRİMLERİ PROJESİ

Bu projeyle hemşehrilerimizin belediye hizmetlerinden ve belediyedeki işlemlerden daha hızlı, yerinde ve eşit düzeyde yararlanması hedeflenmektedir. 4 bölgede yapılacak mahalle hizmet birimleri bünyesinde temizlik, fen işleri, park bahçe, zabıta, su arıza ve diğer birimler yer alacak olup çevre temizlik, emlak vergisi, su faturası gibi ödemelerin de yapılabileceğinden hemşerilerimiz tüm işlemlerini belediyeye gelmeden bu birimlerden yapabileceklerdir.

34.OTOPARK PROJELERİ

Kırıkkale kent merkezinde yaşanan sorunların başında gelen otopark sorunu, yeraltı ve katlı otoparklar inşa edilerek çözülecektir. Kent merkezinde yer alan uygun park alanlarının alt kısmında yeraltı otoparkları yapılacaktır. İlk aşamada Ağabey Pehlivanlı Bulvarı üzerinde, pazaryeri karşısındaki park alanı ve Melek Girmez kentsel dönüşüm projesi alanı kapsamında yeraltı otoparkları hizmete sunulacaktır.

35.KİŞİSEL İHTİYAÇ TESİSLERİ

Kentin farklı bölgelerinde abdesthane, bebek bakım odası ve kişisel ihtiyaçların giderileceği tesisler yapılacaktır.

36.NOSTALJİK TRAMVAY PROJESİ

Kentimizin imajına katkı sağlaması amacıyla Tren Garıyla Çalılıöz Köprüsü arasında bulunan Atatürk Bulvarı üzerine Nostaljik Tramvay yapılacak. Proje kapsamında gidiş geliş olmak üzere yaklaşık 4 km´lik hat üzerine inşa edilecek ve hat üzerinde 4 tane durak bulunacak.

37.TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ VE AKILLI DURAK PROJESİ

Bugün itibariyle kentimizde belediyemize ait toplu taşıma (otobüs) hizmeti bulunmamaktadır. Belediye denetiminde mevcut minibüs hatlarıyla uyum sağlayacak şekilde özel halk otobüsü uygulaması getirilecektir. Mevcut minibüs hatlarına ilave gelecek bu otobüs hatlarıyla toplu taşıma hizmeti almayan mahalle kalmayacak.

38.ETİLER KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

Kent merkezimizde Alparslan Türkeş Bulvarındaki Etiler Işıklar Mevkii, trafik akışının yoğun olduğu ve yer yer kazaların yaşandığı bölgedir. Bu kesimde güvenli trafik akışının sağlanması amacıyla köprülü kavşak yapılacaktır.

39.AKILLI KAVŞAK PROJESİ

İlgili kurumlarla işbirliği yapılarak trafiğin sıkışık olduğu kavşaklarda gereksiz beklemeler ve yığılmaların önüne geçen, gerekli teknolojik alt yapıya sahip akıllı kavşaklar yapılacak.

40.BİSİKLET YOLLARI PROJESİ

Alparslan Türkeş Bulvarı başta olmak üzere ana bulvarlar ve Çoruhözü Deresi rekreasyon alanında bisiklet yolları inşa edilecektir. Bisiklet yollarının başlangıç ve bitiş noktalarında belediye tarafından ücretsiz kullanıma sunulan bisikletler yer alacaktır.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı