40 milyon dolar yatırım yapacak

40 milyon dolar yatırım yapacak

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINA GİRECEK

40 milyon dolar yatırım yapacak

Küresel Altyapı Fonu (GIF), Kırıkkale kombine çevrimli doğalgaz güç santraline 40 milyon dolar yatırım yapacak. Bu proje, Türkiye´nin yüzde 3 elektrik üretimini karşılayacak ve 2 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayacak.

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINA GİRECEK

Toplam maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar olan Kırıkkale Santrali´nin projesi ACWA Power iştiraki olan ve Samsung Construction and Trading (SCT)  şirketinin de hissedar olarak katıldığı ACWA Güç Elektrik İşletme ve Yönetim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ACWA Güç) tarafından geliştirildi. Suudi Arabistan merkezli ACWA Power´ın Türkiye´deki ilk enerji yatırımı olan proje, Türkiye´nin en büyük doğalgaz santrallerinden biri olacak.

PAKİSTAN VE PORTEKİZ´E YATIRIM YAPMIŞTI

General Elektrik (GE) bu proje için GAMA Enerji ile 20 yıllık servis anlaşması imzaladı. GE iki GE 9F.05 gaz türbini ve bir GE 209D buhar türbini için emre amadelik ve performans garantisi altında tüm planlı ve plansız bakım ve mühendislik destek hizmeti sağlayacak. GAMA Enerji ise santralin işletme ve bakım faaliyetlerini üstlenecek. 926 megawattlık enerji kapasitesine sahip olacak projenin 2017 Haziran´da tamamlanıp faaliyete geçmesi planlanıyor. Küresel Altyapı Fonu daha önce Pakistan´daki hidroelektrik enerji projesine ve Portekiz´deki güneş enerjisi santraline yatırım yapmıştı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı