4 ayrı sanıklı FETÖ Davasında 1 tutuklama

4 ayrı sanıklı FETÖ Davasında 1 tutuklama

SANIK, SAVUNMASINDA BERAATINI İSTEDİ

4 ayrı sanıklı FETÖ Davasında 1 tutuklama

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı H.T.İ´nin de bulunduğu tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

SANIK, SAVUNMASINDA BERAATINI İSTEDİ

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "Cumhurbaşkanına hakaret ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuksuz yargılanan eski AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı H.T.İ. ile avukatı hazır bulundu. H.T.İ, savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

ESKİ POLİS MEMURU AVUKATIYLA GELDİ

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan eski polis memuru A.A. ve avukatı katıldı.
A.A, savunmasında, emniyette sürekli atıl birimlerde görev yaptığını belirterek, örgütle bağı bulunmadığını öne sürdü. Mahkeme heyeti sanığa, "örgüte yardım" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK SUÇLAMASI

Aynı mahkemedeki başka duruşmaya, görevden alınan ve tutuksuz yargılanan ceza infaz koruma memuru V.G. katıldı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan V.G, savunmasında, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını iddia ederek, bu yapının toplantılarına ve sohbetlerine katılmadığını ileri sürdü. V.G, ByLock programını kullanmadığını ve Bank Asya´da da hesabının olmadığını savundu. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Aynı mahkemedeki diğer bir duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan M.B.A. ve avukatı hazır bulundu.
Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beraatına karar verdi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ