3 tesise, 3 muhteşem açılış

3 tesise, 3 muhteşem açılış

Kırıkkale'ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2 tesisin açılışını yapıp bir tesisin de temelini attı. Bakan Işık, ilk olarak TÜBİTAK`ın desteğiyle 2009 yılında yapımına başlanan Türkiye`nin ilk yerli tasarım Duyarsız Patlayıcı Üretim Do

TÜRKSAT 6/A’NIN İMZA TÖRENİ

Önümüzdeki Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nezaretinde Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6/A’nın imza törenini yapılacağını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Milliyetçilik budur. Milliyetçilik akşama kadar doğruyum ve dürüstüm diyerek olmuyor” dedi.

NE KATIYORSUN VE NE YAPTIN?

Işık, “Milliyetçilik ülkene ne katıyorsun ve yaptın? Bu vatana layık olan ecdada ne yaptın? İşte biz Türkiye’de savunma sanayinin de ordumuzun da dışa bağımlılığını ortadan kaldırdık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Savunma sanayiinde yerli üretimimiz yüzde 50’yi geçti. Barış istiyorsan savaşa hazır olacaksın. Biz “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüne bağlıyız. Bağlı olmayanlar var. Onların da bizlerden korkması lazım” diye konuştu.

YERLİ OTOMOTİVE ÖNEM VERİYORUZ

Yerli otomotive önem verdiklerini açıklayan Işık, “Birçok araç hurdaya çıkacak. Bu tür tesislerimizi heba etmeyelim. Bir gram dahi ekonomik değerlerimiz heba etmeyelim ve sahip çıkalım. Gelecek kuşaklara tertemiz ve yaşanabilir bir çevre bırakalım” şeklinde konuştu.

SİLAH İHTİSAS OSB`NİN TEMEL ATMA TÖRENİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, temel hedeflerinden birisinin silahta dışa bağımlılığı bitirmek olduğunu belirterek, "Bugün artık kendi tüfeğimizi, topumuzu, füzemizi, tankımızı, helikopterimizi, savaş gemilerimizi kendimiz yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yazılımlarımız da yüzde 100 yerli" dedi. Işık, Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada, savunma sanayiinin ülke için en önemli üretim alanlarından birisi olduğunu belirtti.

VARLIĞINI SÜRDÜRMEK

Varlığını sürdürmek isteyen devletlerin, güçlü ordulara sahip olması gerektiğine değinen Işık, "Ordunuzun gücü, varlığınızın teminatıdır. Allah`a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti, çok güçlü bir orduya sahip. Ordumuzu güçlü yapan en önemli unsursa, nitelikli insan unsuru, kahramanlığı, sahip olduğu yüksek ahlaki değerleridir. Bunlar bütün dünyanın dilindedir ama bu ordunun en gelişmiş silahlarla donatılması da siyasi iktidarların en temel görevlerindendir" ifadesini kullandı.

KRİZ TEĞET GEÇTİ

Ekonomide üretime dayalı modelin büyük önem taşıdığını ve dünyada hızlı bir üretim yarışı olduğuna dikkati çeken Işık, "Gelişmiş ülke dediğimiz pek çok ülke bile yatırım çekmek için gayret gösteriyorlar. ABD`de bile artık üretim yapmayı destekleyen, teşvik eden pek çok mekanizma devreye giriyor. Böyle bir ortamda, Türkiye`nin, AK Parti iktidarıyla yeniden güçlenen üretim anlayışı krizi teğet geçmesine neden oldu. Türkiye, AK Parti`nin üretim anlayışı olmasaydı 2008 krizinde ağır bedeller ödeyebilirdi" diye konuştu.

OLUMLU CEVAP

Fikri Işık, yüklenici firmanın sanayi bölgesinin altyapısını Ağustos sonuna kadar bitirmesini istedi. Yüklenici firma yetkilisi de Bakan Işık`ın bu talebini olumlu karşıladı. Daha sonra Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve diğer yetkililer, aynı anda butona basarak, Türkiye`de ilk olma özelliğini taşıyan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`nin temelini attı.

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARI AYRIŞTIRMA TESİSİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kırıkkale`de açılışını yaptığı Ömrünü Tamamlamış Araçları Ayrıştırma Tesisine ilişkin, "Bu tesisleri geliştirin. Yakında yerli otomobil geliyor. Yerli otomobil gelince hurdaya ayrılacak çok araç çıkacak" dedi. Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hurdaların iyi şekilde değerlendirilmesinin ekonomi ve cari açığın azaltılması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİMİZDEN

Hurdaların çevre kirliliği oluşturduğunu ve çevreye zarar verdiğini ifade eden Işık, "Bu zararın sıfırlanması, en önemli önceliklerimizdendir. Bu tesisle sadece hurdayı ayrıştırmayıp, çevreyi de temiz tutmuş oluyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak açısından bu tesis son derece önemli" diye konuştu.

YÜKSEK KATILIM

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, MKE Genel Müdürü İzzet Artunç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TBMM Savunma Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve davetliler katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü