35 bin hayvana şap aşısı

35 bin hayvana şap aşısı

2012 yılı ?Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı? kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen büyükbaş hayvanların Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası tamamlandı. 2 ay süren kampanya döneminde 34 bin 814 adet büyükbaş

YÜZDE 92 AŞILANDI

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü?nün başlattığı proje kapsamında 2 aydır süren çalışmalar tamamlandı. Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyeninden oluşan aşılama ekibi İl genelinde 2 ay süren kampanya döneminde 34 bin 814 adet büyükbaş hayvanı şap hastalığına karşı aşıladı. Kampanya sonunda il genelindeki büyükbaş hayvan varlığının yüzde 92?si Şap Hastalığına karşı aşılanmış oldu. Proje ile ilgili bilgiler veren il Müdürü Recep Kırbaş, Şap hastalığının zaman zaman etkili olan ve hayvancılık sektörüne büyük zarar veren bir hastalık olduğuna değindi.

DİKKAT EDİLMELİ

Bakanlığın ülke genelinde hastalığın yok edilmesi için büyük çaba sarf ettiği belirten Kırbaş, ?Kırıkkale gibi hayvancılığın önemli bir sektör olarak bulunduğu bölgelerde hayvan hastalıkları sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir.  

Yetiştiricilerimizin bu kapsamda şap hastalığı ile mücadelede başarılı olmak için, sığır cinsi hayvanları ile koyun keçi türü hayvanlarını naklederken, pazara götürürken, mezbahada kestirirken mağdur olmamaları için hayvanlarına gerekli aşılamalarını zamanında yaptırmaları ve küpeletmeleri konusunda mutlaka dikkat etmeleri gerekmektedir. Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak hayvan hastalıkları ile etkin bir mücadele yürütmekteyiz? diye konuştu.

İMKANLAR KULLANILIYOR

Kırbaş, ?Ekiplerimiz bu alandaki özverili çalışmalarla hastalıkların yaygınlaşmasını önlemektedirler. İlimize haftalık hayvan giriş ve çıkışlarının olması bu kontrol mekanizmasını zora sokmasına rağmen elimizdeki imkanlarımızı en son noktaya kadar kullanıyoruz. Geride bıraktığımız 2 aylık süreç boyunca hayvan sağlığı ekiplerimiz il genelinde köy köy ahırları gezmek suretiyle tüm büyükbaş hayvanları Şap hastalığına karşı aşılamışlardır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu süreçte başta hayvan sahipleri olmak üzere belediye ve muhtarlarımızdan da kampanyamıza destek verdikleri için teşekkür ediyoruz? dedi. 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!