341 bin 108 hastaya acil müdahale yapıldı

341 bin 108 hastaya acil müdahale yapıldı

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ 11 AYI DEĞERLENDİRDİ

341 bin 108 hastaya acil müdahale yapıldı

Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun, 11 ay üzerinden yapılan değerlendirmede Acil Servislere bu süre zarfında 341 bin 108 hastanın müracaat ettiği bildirildi. Bu rakamların yüzde 75´inin ise Yüksek İhtisas Hastanesinde gerçekleştiği açıklandı.

11 AYI DEĞERLENDİRDİ

Acil Sağlık Hizmeti ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlayan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun başkanlığında toplandı. Toplantıda 2015 yılı ilk 11 ayında hastane verileri değerlendirildi. Toplantıda Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda Kırıkkale´nin genel değerlendirmesi gözler önüne serildi. Acil servislerde hasta yoğunluğunun yaşandığı vurgulanan verilerde, 11 ay süresince acil servislere başvuran toplam hasta sayısının 341 bin 108 olduğu açıklandı.

YÜZDE 75 İHTİSAS HASTANESİ

Verilerle ilgili değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü ve Komisyon Başkanı Mustafa Uzun, ?11 aylık süre zarfında acil servislerimize 341 bin 108 hasta başvuruda bulunmuş, bu sayının yaklaşık % 75´i Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine, % 21´i ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yapılan başvuruları olarak gerçekleşmiştir. Yine 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından 11 ay boyunca taşınan hasta sayısı ise 19 bin 357 olmuştur. Halkımızın daha iyi, etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için komisyon üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda çeşitli kararlar alınmıştır? ifadesini kullandı.

KURUMLARIN TEMSİLCİLERİ KATILDI

Toplantıya İl Müdürü Uzun´un yanı sıra, Sağlık Müdür Yardımcısı, İl Kalite Koordinatörü, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü, KÜ. Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı ve İl Ambulans Servisi Baştabipliği sorumlu hekimi ve Hilal Hastanesi Acil Sorumlu Hekimi katıldı.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!