34 yarışmacı finale kaldı

34 yarışmacı finale kaldı

JÜRİDE BİRÇOK ÜNLÜ İSİM VAR

34 yarışmacı finale kaldı

KÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Hacı Taşan Bağlama Yarışması başladı. Geleneksel Çalma ve Geleneksel Çalma-Söyleme olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya yapılan ön elemenin ardından 34 yarışmacı finalist olarak katılmaya hak kazandı.

JÜRİDE BİRÇOK ÜNLÜ İSİM VAR

Türkiye´nin dört bir yanından ve farklı yaş gruplarından katılımın olduğu etkinlikte jüri olarak İTÜ Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Parlak, Boğaziçi ve Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çetin Akdeniz, sanatçı Sinan Ayyıldız, TRT Ankara Radyosu Bağlama Sanatçısı Hasan Genç, Kırıkkale yerel sanatçılarından Ekrem Çelebi ve Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Hamit Önal yer aldı.

MÜZİK HERKESİ BULUŞTURUR

Mavi Salonda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Hamit Önal, ?Bizi biz yapan değerlerimizin başında kültürümüz gelir. Kültürümüzün en önemli parçası ise müzik kültürümüzdür. Müzik sadece melodi ve sözden ibaret olamayan din, tarih, sosyoloji, tarih, edebiyat, psikoloji, coğrafya gibi birçok bilimsel alan ve konuyla ilişkili interdisipliner bir olgudur. Bu değerlerin geçmişten günümüze taşınmasında bağlama önemli bir rol üstlenmiştir. Bağlama, Dede Korkut´tan Âşık Veysel´e, Pir Sultan Abdal´dan Muharrem Ertaş´a, Karacaoğlan´dan Hacı Taşan´a ve Ekrem Çelebi´ye kadar bir gönül köprüsü olmuştur.?

HACI TAŞAN HAKKINDA BİLGİ

Etkinliğe adını veren ve Kırıkkale´nin önemli değerlerinden olan mahalli sanatçı Hacı Taşan hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Önal, ?Adı ve sanatçı kişiliği etkinliğimizin ilham kaynağı olan kıymetli ozan, değerli mahalli sanatçı Hacı Taşan, özellikle bozlak ve kırık havalarla ilgili Kırıkkale yöresine birçok eser kazandırmıştır. Hacı Taşan başta olmak üzere bağrından birçok ozan ve aşığı çıkarmış olan Kırıkkale ilimizde, Üniversitemizin katkılarıyla böylesine bir etkinliği başlatmış olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımız ortadadır. Ülkemizin dört bir köşesinden katılımın sağlandığı, amacı ?yarıştırmak değil, buluşturmak´ olan yarışmamıza hoş geldiniz? dedi.

YARIŞMACILAR KIYASIYA YARIŞTI

Açılış konuşmasının ardından programın yarışma kısmına geçildi. Kendilerini tanıtan yarışmacılar, jüri ve dinleyiciler karşısında eserlerini icra ettiler. Programa katılanlara müzik şöleni yaşatan yarışmacıların eserleri jüri üyeleri tarafından büyük bir dikkatle dinlendi. Jüri değerlendirmesi sonucu kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar için 4 Mayıs Perşembe günü Üniversitemiz Mavi Salon´da saat 10.30´da ödül töreni düzenlenecektir.

Haber: Ersin Atasayar



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı