320 hacı adayı aşılandı

320 hacı adayı aşılandı

SAĞLIK ÖNEMLİ...

320 hacı adayı aşılandı

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hacca gidecek vatandaşlara eğitim verildi. Ayrıca hacı adaylarına aşılama yapıldı.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli 12 kişilik ekip tarafından Merkez Nur Camii´nde 2015 yılında hacca gidecek olan vatandaşlara aşılama yapıldı. Ayrıca hacı adaylarına sağlıkları açısından dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili eğitim verildi.

HİJYEN KURALLARI ANLATILDI

Konu hakkında Müdürlükten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: ?Aşılama programında Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve ekibi tarafından hacı adaylarına kişisel hijyen kuralları ellerin yemekten önce ve sonra yıkanması temiz gıda tüketiminin yanında temiz ve bol suyun tüketiminin önemi konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirme yapılmıştır.?

EĞİTİM VERİLDİ

Suudi Arabistan´da görülen sonucu ölümle sonuçlana bilen, henüz tedavisi bulunmayan Ortadoğu Solunum Yetmezliği sendromu (Mers-Cov) hastalığının bulaşma ve korunma yöntemleri hakkında bilgiler hacı adaylarımızca detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Kronik hastalıklar (Akciğer, Karaciğer, Böbrek, Diyabet, Tansiyon ve Kalp damar hastalıkları) hakkında hac zamanında nelere dikkat etmeleri gerektiği ilaçlarını nasıl kullanacakları hakkında bilgiler verildi. Sıcak havalarda dikkat edilmesi ve hastalıklarına göre ne tedbirler alınması gerektiği anlatıldı. Hacı adaylarımızın diğer konularda akıllarına takılan sağlıkla ilgili soruları tek tek detaylı olarak cevaplandırılmıştır.?

AŞILAMA YAPILDI

?Seminer sonrası Aşılama programına geçilmiştir. Aşılama çalışmaları kapsamında 298 hacı adayı ve müftülük görevli personeli 22 kişi olmak üzere toplam 320 hacı adayının aşısı yapılmıştır.?



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!