30 Mart hesap günü olacak

30 Mart hesap günü olacak

MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, işçinin ve memurun maaşlarını vermeyip, 58 Milyon TL'ye parke ve taş döşeyen kişilerden hesap soracağını belirtti. İşçiyi ve memuru, Pekdoğan'ın oraya gitmeyin diye zorlayan kişileri de bildiğini belirten Pekdoğ

İŞÇİ BURADA BAŞKAN BURADA

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, belediye işçileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalar yaptı. Ejder Düğün Salonu’nda düzenlenen programa yaklaşık 800 işçi ve işçi yakını katıldı. Önceki dönemlerde işten çıkarılan belediye işçilerinin de olduğu toplantı miting havasında geçti. Pekdoğan, salona giriş yaptıktan sonra işçiler; ‘Başkan Pekdoğan, İşçi burada başkan burada’ sloganları attı. AK Parti döneminde işten çıkarılan işçilere müjde veren Pekdoğan, “31 Mart’ta bizimle çalışmak isteyen işçiler, dönüş haklarını kullanarak bizimle beraber omuz omuza çalışacaklar” dedi.

 

İŞÇİ VE MEMUR PERİŞAN

İşçinin ve memurun 10 yıldır perişan bir halde olduğunu hatırlatan Pekdoğan, maaş alamadığı gerekçesiyle evlerine ekmek götüremeyen işçilerin hesabını soracaklarını söyledi. 58 Milyon TL’ye kilit parke ve taş döşediğini iddia edenlerden hesap soracaklarını belirten Pekdoğan, çalışanların parasını ödemeyip, sözde çalışma yapanların yakasını bırakmayacaklarını bildirdi. Başkan olması halinde işçiler için, hukuki yola başvuracaklarını belirten Pekdoğan, her şeyin zamanı olduğunu ve hırsızları rahat bırakmayacaklarını belirterek, “2 Nisan Çarşamba günü mazbata alacağım ve işçinin haklarını gasp edenlere rahat vermeyeceğim” diye konuştu.

 

AYRI AYRI HESAPLAŞACAĞIZ

Belediyede ki iki kişiyle ayrıca hesaplaşacağını belirten Pekdoğan, işçi ve memurun aklını çelip, ‘Aman Pekdoğan’ın oraya gitmeyin’ diyen kişileri 31 Mart günü hazır ola geçireceğini söyledi. Hiç kimsenin ekmeğinde gözü olmadığını belirten Pekdoğan, zorla bir kişinin siyasi renginin belirlenemeyeceğini ve bu kadar kişinin buraya zorla getirilmediğini kaydetti. Buraya gelen herkesin gönül bağı ile kendisine bağlandığını belirten Pekdoğan, başkanlık döneminde işçilerin ve memurların maaşlarını gününde ödediğini ve bayram günlerinde erken ödeme yapıldığını hatırlattı.

 

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE MÜJDE

Belediyeden atılan işçilerle de tekrar çalışmak istediğini belirten Pekdoğan, işçilerin dönüş haklarını kullanması durumunda omuz omuza çalışacaklarını belirterek, “Bakın işçilerle nasıl omuz omuza çalışılıyor herkese göstereceğiz” dedi. 30 Martta her şeyin iyi yönde değişeceğini belirten Pekdoğan, Kırıkkale’nin ayağa kalkma gününün 30 Mart olduğunu iddia etti. Projelerini açıklayan tek Belediye Başkan Adayı kendisi olduğunu hatırlatan Pekdoğan, bir adayın ‘Marka şehir’ olacağız dediğini ve hala bir icraat yapmadığını, diğer adayın da partisini kendisinin dahi unuttuğunu hatırlatarak, “1999 yılında 5 güçlü aday vardı, şimdi bakıyorum karşımda sadece 1 buçuk aday var” diye konuştu.

 

YOLSUZLUK DAVALARI SÜRÜYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın usulsüzlük ve yolsuzluk davalarının sürdüğünü belirten Pekdoğan, Korkmaz’ın belediyeyi kurumsal bir yapıdan çıkarıp, şirketsel bir yapı haline getirdiğini iddia etti.  Su Arıtma Tesisi üzerinden Milyonlarca liranın buharlandığını belirten Pekdoğan, buna rağmen belediyenin yaklaşık 500 Milyon TL borcu olduğunu ve her ay bir fiil 5 Milyon TL borç yaptığını kaydetti. Pekdoğan, Kırıkkale Belediyesi’nin ayda faizsiz 5 Milyon TL borç yaptığını açıkladı.  Kendi döneminde işçilerin ve memurların maaşlarının gününde ödendiğini belirten Pekdoğan, mevcut Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı eleştirerek, “Toplamda 600 işçi ve memurun maaşlarını ödeyemiyorsan, başkanlık yapmayacaksın” dedi.

 

 

60 AY BİR FİİL MAAŞ ÖDEDİK

Pekdoğan, belediyenin işçi ve memura maaşlarını ödememesini sert bir dille eleştirdi. Belediye Başkanlığı döneminde 60 ay boyunca bir fiil maaşları ödediklerini belirten Pekdoğan, işçiye ve memura maaşlarının verilmesinin belediyenin temel görevi olduğunu söyledi. Göreve geldiği 1999 yılında da belediyenin geçmiş döneme ait borçların olduğunu belirten Pekdoğan, 3 ayda bu borçların tamamını ödediklerini söyledi. İşçi ve memurun önceki alacaklarını, nemalarını ve ikramiyelerini tek kalemde ödediklerini belirten Pekdoğan, o dönem ki işçi ve memurların haklarını koruduğunu bildirdi.

 

BİRBİRLERİNE RANT SAĞLIYORLAR

Pekdoğan, AK Parti’nin yandaşlarına rant sağladığını, yandaş olmayanları ise cezaevlerine gönderdiğini söyledi. Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan Türkiye’ye getirilmesini sağlayan Engin Alan’a ceza verildiğini hatırlatan Pekdoğan, ülkenin milli menfaatleri için AKP’ye büyük bir ders verilmesi gerektiğini bildirdi. Pekdoğan, ülkenin iyice kötüye gittiğini ve AK Parti’ye dur demenin zamanını geldiğini ifade etti. Hükümetin vatan haini, terörist sıfatı ile 13 yaşında Kuleliye giden ve 65 yaşına kadar yeşil askeri elbiseyi üzerinden çıkarmamış Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u 6 ayda çete ilan ettiğini belirten Pekdoğan, kendi askerlerine ‘Bağırsaklarımızı temizliyoruz’ diyen bir Başbakan’a büyük bir ders vereceklerini kaydetti.

 

 

 

SAVCILARIN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ

Ergenekon ve Balyoz davası soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e hükümetin o günlerde büyük destek verdiğini hatırlatan Pekdoğan, son yaşanan yolsuzluk olaylarında ise Zekeriya Öz’ün görev yerinin değiştirilmesinin hukuk adına utanç verici bir durum olduğunu belirti. Bebek katili Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan Türkiye’ye getirilmesinde başrol oynayan Engin Alan’ın, sırf Başbakan’ın konuşmasını ardından ayağa kalkmadığı gerekçesiyle cezaevine gönderildiğini belirten Pekdoğan, böyle bir hukuk sisteminin hiçbir ülkede olmadığını söyledi.

 

 

 

HERKES BİRBİRİNDEN KORKAR OLDU

Türkiye’de artık, Esnafın Maliye’den, Halkın Polisten, Öğrencilerin Rektörden, Ailelerin ise çocuklarından korkar bir duruma gelindiğini belirten Pekdoğan, şuursuz bir toplum oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti. Son yaşanan yolsuzluk olayında hükümetin mağdur edebiyatıyla bize komplo yapılıyor açıklamalarına tepki gösteren Pekdoğan, kendilerine komplo, kendisinden olmayan hak adalet diyen bir yönetimin halk tarafından cezalandırılacağını açıkladı. Hükümetin, Türkiye’nin 1920’li senesinden bu yana milli sermayeleri olan bütün her yeri sattığını belirten Pekdoğan, ülkenin de elden gitmemesi için bu seçimin AKP’ye dur deme seçimi olduğunu bildirdi.

 

İNSANLARIN BEYİNLERİNİ YIKADILAR

Hükümetin, insan beyninde hafıza bırakmadığını, toplumu ayrıştırdığını ve ben bilirim mantığını beyinlere yerleştirdiğini belirten Pekdoğan, büyük Türkiye’nin artık uyanması gerektiğini bildirdi.  Medyayı elinde bulunduran AK Parti’nin istediği gibi haber yaptırdığını ve sadece 3 televizyon kanalının gerçekleri ortaya çıkardığını belirten Pekdoğan, hükümetin yandaşlarına rant sağladığını, yandaş olmayanları ise tehdit ederek cezaevlerine gönderdiğini ifade etti. Yerel seçimlerde görüşü ne olursa olsun herkesin tek çatı altında birleşmesi gerektiğini belirten Pekdoğan, AK Parti’yi indirmek için herkesle kol kola gireceklerini açıkladı.

 

 

AKP’Yİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ

CHP’li, Anap’lı, Demokrat Partili, hatta yapılan yanlışlardan sonra partisine ders vermek isteyen AKP’liler ile ortak bir fikir birliği yapacaklarını belirten Pekdoğan, “Bu seçimi kazanarak AKP’yi sandığa gömeceğiz” dedi. Kırıkkale’de de Beşir Atalay’ın kuklasına büyük bir ders vereceklerini hatırlatan Pekdoğan, 30 Mart’ta herkesi bürolarında ki şölene davet ettiğini hatırlattı. Daha sonra işçilerle kol kola Zafer Caddesini turlayan ve Merkez Seçim Bürosu’na geçen Pekdoğan, esnaflardan ve vatandaşlardan da büyük bir destek gördü. Pekdoğan’ı gören vatandaşlar alkışlarla Pekdoğan’a desteklerini ilettiler.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız