3 aylık bebeğe böbrek ameliyatı

3 aylık bebeğe böbrek ameliyatı

DOĞUM ÖNCESİ (PRENETAL) TANI...

3 aylık bebeğe böbrek ameliyatı

Yaşam Hastanesi Üroloji Kliniğinde bir hastanın böbrek çıkışı tıkanıklığı ameliyatla düzeltildi. Ameliyatı özel kılan ise teşhisin anne karnında konması ve hastanın çok küçük yaşta olmasıydı. 3 aylık bebek Yaşam´da iki başarılı hekimin değerlendirmesi ve operasyonuyla sağlığına kavuştu. Bebeğin sorunu anne karnında tespit edildi ve doğumdan sonra ise başarılı bir operasyona imza atıldı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR TESPİT

Yaşam Hastanesi hekimleri fark yaratan operasyon ve uygulamalarına devam ediyor. Henüz anne karnında olan bebekte sorun tespit edildi, iki hekimin değerlendirmesinin arından doğumdan sonra başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Operasyon konusunda bilgi veren Op. Dr. Emrah Topbaş, hastaya tanının anne karnındayken 26. haftada koyulduğunu, doğumdan bir kaç ay sonra da ameliyatın gerçekleştirildiğini bildirdi. Topbaş, hastanın çok küçük yaşta olması nedeniyle ameliyatın özel olduğunu ancak başarılı bir çalışmayla hastanın sorununu halledebildiklerini söyledi. Operasyonu Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kürşat Sayan ile birlikte değerlendirip kararlaştırdıklarına işaret eden Op. Dr. Topbaş, bebeğin anne karnında iken durumunun gözlemlendiğini ve erken tanının da bu konuda çok önemli olduğunu vurguladı.

DOĞUM ÖNCESİ (PRENETAL) TANI

Op. Dr. Emrah Topbaş, ?Anne karnındayken (prenatal) tanı konulan hastalıkların önemini biliyoruz ve günümüzün gelişmiş görüntüleme yöntemleri ile bu tanılar artık daha kolay. Hastanemiz Kadın-Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kürşat Sayan ile birlikte gebeliğin 26. haftasında, anne karnındaki bebekte ?Üretero-Pelvik Darlık? adını verdiğimiz; böbrekten idrarı çıkaran kanalın tıkanıklık derecesinde darlığı vakasını değerlendirdik.

OPERASYON PLANLANDI

Tanı anında bebeğin diğer taraf böbreğinde fonksiyon açısından bir sorun olmadığından, doğumun doğal akışında devam etmesine, anneyi erken doğuma almanın gerekli olmadığına kanaat ettik. Doğumundan hemen sonra bebeğin ultrasonografik incelemesinde, böbreğin şişmeye devam ettiği görüldü. Operasyon için bebeğin bir miktar kilo alması beklendi. Bu takip döneminde yapılan sintigrafi tetkikinde sol böbrek fonksiyonlarının kötüleştiği görülmesi üzerine ivedilikle operasyon planlandı? dedi. Topbaş, ?Uzm. Dr. Yıldız Kök önderliğindeki deneyimli anestezi ekibinin kıymetli katkılarıyla, Pyeloplasty adı verilen; böbrek çıkışıyla idrar borusunun yeniden şekillendirilmesi ameliyatını sorunsuz gerçekleştirdik. Minik hastamız A.D. İğde´yi 2 gün misafir ettikten sonra taburcu ettik? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!