2. Barut ve fişek fabrikası kuruluyor

2. Barut ve fişek fabrikası kuruluyor

Milletvekili Ramazan Can, MKE konusunda muhalefetin oluşturduğu bilgi kirliliği nedeniyle çalışanlarının büyük bir bölümünün kurumdan ayrıldığını bugün imkân olsa ayrılanların hepsinin geri döneceğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN MKE İLE İLGİLİ BİLİNÇLİ OLARAK İNSANLARIN AİLELERİYLE BİRLİKTE PERİŞAN EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ. YENİ DÖNEMLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU   

 

Milletvekili Ramazan Can, MKE konusunda muhalefetin oluşturduğu bilgi kirliliği nedeniyle çalışanlarının büyük bir bölümünün kurumdan ayrıldığını bugün imkân olsa ayrılanların hepsinin geri döneceğini söyledi. MKE’nin yeni dönümde yapacağı yatırımlar hakkında da bilgiler veren Can “Bizim yapacağımız MKE’nin yatırımlarını artırmaktır. İkinci Barut Fabrikası Kırıkkale’ye geliyor. Pirinç fabrikasının içerisine Fişek Fabrikanın temeli atılıyor. Mühimmat Fabrikası uzun vadede bulunduğu yerden alınarak Bedesten’e taşınacak.” dedi

 

BİLİNÇLİ OLARAK BİLGİ KİRLİLİLĞİ YAPILDI

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MKE’nin yapılan statü değişikliğinin meyvesini şimdiden alınmaya başladığını işçi maaşlarının yükseltildiği gibi alınan zamlar haricinde bir maaşta prim açıkladığına işaret etti. MKE’nin A.Ş.’ye dönüştürülmesi sürecinde kendilerinin sürekli bilgilendirmede bulunmalarına rağmen muhalefetin siyaset uğruna bilgi kirliliğinin oluşmasına neden olduğuna işaret eden Can, “MKE’nin A.Ş’ye dönüştürülmesi kanununa yerli ve milliyim diyen bu memleketi seven herkesin, her siyasinin destek olması gerektiğine inanıyorum. Satılacak, şirket oldu, kiraya verilecek, gemisini kurtaran kaptan edasıyla tezgahların arasında gezerek, lojmanlarda toplantı yaparak insanların kafasını karıştırarak, bilgi kirliliği oluşturarak bir sürü insanın bugün aile dramlarına, boşanma davalarına ve huzursuzluğuna neden olmuşlardır” dedi

 

İŞTEN AYRILANLARIN ÇOCUKLARININ GÜNAHI NE?

Yaşanan bilgi kirliliği nedeniyle dilekçe veren 1650 kişiden 1290 kişi başka bir yere gittiğini hatırlatan Milletvekili Can “Giden arkadaşlar şuanda MKE açsın kapısını 1290 kişi de geri gelir. Yazıktır günahtır. Kırıkkale’de siyaset yapıp, bu ailelere bu dramı yaşatanlara yazıklar olsun. Milletin ekmeğiyle yuvasıyla oynanmaz. Bugün yaşanan bilgi kirliliğine inanarak Kırıkkale’den ayrılan işçinin ailesi burada kaldı, kendisi dört kişilik koğuşlarda kalıyor. Nereye gittiklerini bilmiyorlar. Burada tezgah başında CNC operatörü orada temizlik yapıyor. Niye gittiler, özelleştirilemeyecek yerden özelleştirilmesi muhtemel olan yere gittiler. Bu akıl tutulması değil de nedir? Ama o çocukların günahı yok. O çocukların günahına girenleri ben Kırıkkale’nin hislerine, vicdanına bırakıyor” dedi.

 

ÇALIŞANLARA YÜKSEK ORANDA ZAM

Can “Kanun çıktı yürürlüğe girdi. Taşeronları kadroya geçirmeye çalıştık, diğer KİT’lerde örneği olduğu için kadro olayı olmadı ama işini yapana kimse dokunmayacak dedik ve öylede oldu. Sözleşmeler uzun vadede yapılıyor ve asgari ücret net 4 bin 253 TL’nin üzerinde minimum yüzde 20, azami yüzde 90’lara varıncaya kadar şirket elemanına zam yapıldı. İnşallah Ocak ayından itibaren 6 bin 507 TL civarında şirket elemanı maaş alacak. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Mevcut çalışan kardeşlerimize de dedik ki sizin maaşlarınızı asgari fabrikalarda çalışanların seviyesine getireceğiz dedik. Ve ne dediysek oldu. Saygın Bakan Yardımcımıza, sayın genel müdürümüze teşekkür ediyoruz. Sözlerini yerine yavaş yavaş yerine getiriyorlar. MKE A.Ş. şirket mantığıyla çalışıp, çalışanlarını da mutlu edecek. Ne kadar kazanırsan, kazandırırsın mantığıyla prim vermeye başladı. Ücret skalasındaki belli bir dönüşümle beraber MKE’de çalışanlara kendi aldıkları zam haricinde, bir maaş tutarında, bu yılda yüzde 8-10’a tekabül eder, bir ekstra zam yapıldı” diye konuştu.

 

GİRENLERİN YÜZDE 90’I KIRIKKALELİ

MKE’nin işçi alımlarına da değinen Can “MKE gidenlerin yerine eleman almak için ilana çıktı. Duyurularını yaptı ve alıma başladı. 10 binlerce insan müracaat etti, bunların içerisinden 7 bin 500 kişi Ankara’ya yazılı sınava çağırıldı. İhtiyaç durumuna göre, ehliyet ve liyakat dayalı her hangi bir müdahale olmaksızın alımlar yapıldı. Girenlerin yüzde 90’ı Kırıkkaleli olmuştur. Çankırı’ya, Gazi Fişeğe’de girenlerden Kırıkkaleli olmuştur. Birinci etap alımlar bitmiştir. MKE şuanda bir havuz oluşturmuştur personel alımına bundan sonra da devam edecektir. İkinci etap alımları da başlayacak, şuanda mühendis alımları devam ediyor” açıklamasında bulundu.

 

YENİ BARUT FABRİKASI VE FİŞEK FABRİKASI YAPILACAK

MKE’nin yeni dönümde yapacağı yatırımlar hakkında da bilgiler veren Can “Bizim yapacağımız MKE’nin Kırıkkale’deki yatırımlarını artırmaktır. İkinci Barut Fabrikası Kırıkkale’ye geliyor. Pirinç fabrikasının içerisine Fişek Fabrikanın temeli atılıyor. Mühimmat Fabrikası uzun vadede bulunduğu yerden alınarak Bedesten’e taşınacak. Mühimmat Fabrikasının bulunduğu alanı bir cazibe merkezi haline getirerek Kırıkkale şehrimizle birleştireceğiz inşallah. Bunun yanında ayrıca Roketsan bu yıl itibariyle yatırımına başladı. Roketsan’a teşekkür ediyoruz. İnşallah Roketsan, MKE ile beraber çocuklarımızı istihdam edecek. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Dedikodulara pirim vermeyin” dedi. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan’da MKE’nin değişim ve dönüşüm yaşadığını, MKE’de Türkiye ve Kırıkkale için devrim niteliğinde değişimler olacağını söyledi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ