28 Şubat bağrımızı yaktı

28 Şubat bağrımızı yaktı

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun: ?Kâğıtta değişiklik yapmakla darbeler önlenemez. Askerin eğitim biçimi, baştan sona yeniden dizayn edilmeli. Türkiye kendi istikametini yeniden belirlemelidir? dedi.

TANKLAR BİZİM ÜZERİMİZE YÜRÜTÜLDÜ

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, ?28 Şubat süreciyle? ilgili, ?28 Şubat`ta, bağrımız yandı, yolumuz kesildi. Yolu kesilen sadece biz değildik. Milletin yolu kesildi, İslam aleminin, insanlığın yolu kesildi diye düşünüyoruz`` dedi. 28 Şubat sürecinin`` yıl dönümünde, bir değerlendirme yapmaya dillerimiz varmıyor, çok üzgünüz. 28 Şubat, tankların bizim üzerimize yürütüldüğü süreçtir? diye konuştu.

 

MİLLETİMİZİN YOLU KESİLDİ

Milletin yolunun bu dönemde kesildiğini hatırlatan Vurgun, ?28 Şubat`ta, bağrımız yandı, yolumuz kesildi. Yolu kesilen sadece biz değildik. Milletin yolu kesildi, İslam aleminin, insanlığın yolu kesildi diye düşünüyoruz. Kendimiz adına yola çıkmış değildik. İşçiye, memura ve emekliye iktidarımızın üçüncü günü, güvenoyu bile almadan `yüzde 50 zam` dedik, kötü mü ettik? Hayır. Yüzde 50 zammı verirken IMF`den bir kuruş borç almadık, içerdeki para babalarının kapısını çalmadık. Ne yaptık? Sömürü havuzuna akan muslukları biraz kısmak suretiyle fakir fukaranın mutfağına çevirdik. Bu, iç sömürücülerin menfaatine dokunuyordu? dedi.

 

İSLAM ÜLKELERİ BİRLEŞMELİYDİ

O dönemlerde İslam ülkelerine çağrıda bulunduklarını vurgulayan Vurgun, ?Onlara, `haritalarınıza bakın, cetvelle çizilmiş haritalarınız, burada siz yaşıyorsunuz ama bunu çizenler sizi yumuşak lokma haline getirip yutmak isteyenlerdir` dedik. `Birleşin` çağrısı yaptık? ifadesini kullandı. Vurgun, bu çağrıyı sözde bırakmadıklarını, nüfusu 60 milyonun üzerinde olan sekiz İslam ülkesini bir araya getirdiklerini, böylece dış sömürüyü engellemek istediklerini belirterek D-8`e işaret etti.``ABD`nin dolar yoluyla sömürüsünü önlemek için İslam alemine ortak para birimine geçilmesi`` yolunda da çağrıda bulunduklarını dile getiren Vurgun, bu fikri, batının aldığını ve avroyu uyguladığını anlattı.

 

ASKERİ EĞİTİM DÜZENLENMELİ

Vurgun, 28 Şubatların önlenebilmesi için milletin kendine güvenmesi, demokrasiye inanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: ?Mevcut Anayasa, askere darbe yapma izni vermiyordu. 27 Mayıs darbesini yapanlar cuntadır. Generallerin haberi yok. Sonuçta Menderes, idam ediliyor. 1971 muhtırasıyla Demirel indiriliyor, ardından 1980 darbesi. Sonra 28 Şubat süreci, merhum Erbakan indiriliyor. Halkın vermediği iktidar, Mesut Bey`e teslim edilebiliyor. Anayasa`nın izniyle olan şeyler değil. Kısacası kağıtta değişiklik yapmakla darbeler önlenemez. Askerin eğitim biçimi, baştan sona yeniden dizayn edilmeli. Türkiye kendi istikametini yeniden belirlemelidir? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ