28 il genelinde çeekirge operasyonu!

28 il genelinde çeekirge operasyonu!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın sonucunda haklarında gözaltı kararı verilen 235 şüphelinin yakalanması için sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın sonucunda haklarında gözaltı kararı verilen 235 şüphelinin yakalanması için sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 190 şüpheli gözaltına alındı.

SAHTE PCR TESTİ, SAHTE RAPOR

İçişleri Bakanlığı, Kırıkkale Emniyet eski müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mahmut Çorumlu’nun koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından Kırıkkale dahil 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 20 suç örgütü üyesi 235 şüphelinin yakalanması amacıyla sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak "Çekirge" adı verilen operasyon başlatıldığını bildirdi.  Şüphelilerin sahte PCR testi ve engelli raporundan telefon dolandırıcılığına, hazine arazisi ve gayrimenkul satışlarında usulsüzlükten para karşılığında sınavlarda joker veya dublör kullanmaya kadar birçok yöntemle vatandaşları mağdur ettiği, haksız kazanç sağlayarak devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı tespit edildi

28 İLDE 20 SUÇ ÖRGÜTÜNÜN VARLIĞINI TESPİT ETTİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, teknolojinin her türlü imkanını kullanarak vatandaşları dolandıran şüphelileri ve kullandıkları yöntemleri yakın takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), yaptığı çalışmaların sonucunda 28 ilde 20 suç örgütünün varlığını tespit etti. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini tek tek belirleyen ekipler, 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerini belirledi. Söz konusu illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarından alınan gözaltı kararlarının ardından KOM Başkanlığı koordinasyonunda Çekirge adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR DÜZENLENDİ

Sabah erken saatlerde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kırıkkale, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Bu arada operasyon kapsamında 151 kişi de bilgisine başvurulmak üzere emniyete davet edildi. Öte yandan emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ekiplerin yaptıkları çalışmalar suçlularla birlikte kullandıkları yöntemleri de deşifre etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız