25 milyon 578 bin TL kredi verildi

25 milyon 578 bin TL kredi verildi

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, kooperatiflerinin esnaflara verdiği kredilerde büyük indirime gittiğini söyledi. Cebeci, 2013 yılı Haziran ayı dâhil devreden kefaletle beraber 23.578.000 TL kredi verildiğini bildirdi.

ESNAFLARIN YANINDAYIZ

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci yaptığı açıklamada, “Esnaf ve sanatkârımıza kooperatifimiz kefaletiyle vermiş olduğumuz kredilerde, kredi faiz ve kesinti oranlarında büyük indirimler yapılmış kredi vadesi’ de beş yıla çıkarılmıştır. Kredi faiz ve kesinti oranlarında yapılan bu indirimler, geçmişte kooperatiften kredi kullanıp vadesi gelmeyen, kredi taksitlerinin tamamına yansıyacaktır. 30 Nisan 2013 tarihi itibari ile kredi faiz oranımız 1 yıllık kredilerde yıllık %4’ e,beş yıla kadar olan kredilerde %5‘e Kredilerden kesintilerde;%3 olan bloke kesintisi  %1,5’e,% 2 olan kooperatif masraf karşılığı %1,5’e,  % 1 olan üst kuruluş kesintisi  % 0,5 ‘e,  %1 olan banka komisyon kesintisi  %0,5 ‘e ve Risk fonu kesintisi de %1‘ e düşürülmüştür.”

 

BANKA ÜCRETLERİ KALDIRILDI

“Bankaca kredilerden kesilen istihbarat ücreti de tamamen kaldırılmıştır. Bu durumda kredi kullanan ortaklarımızın  %8 olan kesinti tutarları  %5‘ indirilmiş,  tamamen kaldırılan istihbarat ücretini de yüzde ye vurursak kesinti tutarları yarı yarıya düşmüştür.30 Nisan 2013 tarihinde yürürlüğe giren yeni faiz ve kesinti oranları siz ortaklarımın kullandıkları kredilere aynen yansıyacaktır. 59 yıldır siz üyelerimize hizmet vermekte olan kooperatifimiz 2013 yılı Nisan ayı dâhil devreden kefaletle beraber 23.578.000,-TL Kredi dağıtmış, dağıtılan bu kredilerin 3.215.000,-TL si tahsil edilmiş 20.363.000,-TL içerisinde de üyelerimizin finansman ihtiyacı olan işletme kredisinden istedikleri ölçülerde yararlanmaları sağlanmıştır.”

 

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLER

“Dağıtılan kredilerden de anlaşılacağı gibi Yönetim Kurulu olarak birinci hedefimiz tüm üyelerimizin düşük faizli kredilerden yararlanarak sermayelerini artırmaları, işletmelerine gerekli mal ve demirbaş almalarını sağlayarak üyelerimizin verimliliklerini artırmaktır. Yönetim kurulu olarak Kooperatifimizi Kurumsal bir yapıya kavuşturarak Kırıkkale‘mizde saygın ve güvenilir bir kurum haline getirdik. 

Bu vesile ile işlerinizde başarılar, aile yuvanızda Sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız