25 bin infaz koruma memuru alınacak

25 bin infaz koruma memuru alınacak

Adalet Bakanı, 5 yılda dış güvenliğin Bakanlığa geçeceğini, 25 bin yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini açıkladı.

DIŞ GÜVENLİK BAKANLIKTAN SORULACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığına devrine ilişkin yasayla, 5 yıl içinde dış güvenliğin kademeli şekilde Bakanlığa geçeceğini belirterek, bu kapsamda 25 bin civarında yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini bildirdi. Bazı hükümlülerle cezaevinde görüşme imkânı bulduklarını ve taleplerini dinlediklerini aktaran Bozdağ, "Allah kimseyi cezaevine düşürmesin. Tutuklu olarak da hükümlü olarak da hiçbir insanımızın cezaevlerine düşmesini arzu etmeyiz" diye konuştu.

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU HERKES BİZE EMANET

Hükümlü veya tutuklu olsun cezaevindeki herkesin kendilerine emanet olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi: "İşledikleri iddia edilen suçlar her ne olursa olsun, mahkeme kararlarındaki hüküm ne olursa olsun, kesinleşse dahi cezaevinde kim varsa, onlar annelerinin, babalarının, ailelerinin daha da ötesi milletimizin bize emanetidir. Onlar, birilerinin evladıdır, kardeşidir, eşidir, akrabasıdır mutlaka. Kendi yavrumuzu bir yere emanet ettiğimizde ona nasıl iyi davranılmasını istiyorsak, burada bulunan bütün hükümlü ve tutuklular da ailelerinin, milletimizin bize emanetidir. Bizim bu emanete layık olan şekilde vazifemizi yerine getirmemiz lazım. Mahkûmlar topluma döndüklerinde, buradaki iyi muameleyi her daim anmaları lazım. Belki Türkiye`nin geçmişinde cezaevlerinde yürek burkan, acıtan hadiseler oldu ama biz Türkiye`nin bundan sonra cezaevlerinde böylesi hadiseler olmasına asla izin vermeyiz, göz yummayız."



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet