24 Temmuz Basın Bayramımız kutlu olsun

24 Temmuz Basın Bayramımız kutlu olsun

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI VESİLESİYLE GELEN KUTLAMA MESAJLARI

MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ-KIRIKKALE VALİSİ

Basın, milletimizin müşterek sesidir

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haktankaçmaz mesajında, ?Milletimizin müşterek sesi ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basın, toplumun bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın devletle iletişiminin sağlanmasında önemli bir unsurdur. Mesai kavramı gözetmeksizin özverili bir şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim? şeklinde ifadelere yer verdi.

***

ABDULLAH ÖZTÜRK-AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ

Basın, halkın gözü kulağı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Öztürk, mesajında, basın çalışanlarının bu zorlu görevi yerine getirirken maddi ve manevi birçok güçlükle karşılaştığını belirterek, basın mensuplarının çabasının takdire şayan olduğunu söyledi.

KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRME

Halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın vazgeçilmez şartlarından olduğunu vurgulayan Kırıkkale Milletvekili Öztürk, ?Habere ve bilgi kaynağına hızlıca ulaşma, elde ettiği bilgi ve haberleri kamuoyuna, okurlara ya da izleyicilere tarafsızca sunma işini üstlenen medya çalışanları, farkındalık, kamuoyu ve gündem oluşturabilme yönleriyle de çok önemli bir mesleğin uygulayıcılarıdır. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki çabaları takdire şayandır. Şüphesiz bu zorlu görevi yerine getirirken, maddi ve manevi birçok güçlükle karşılaşmakta, mesai kavramından uzak bu mesleği büyük özveri ve emek sarf ederek yürütmektedir. Kamuoyunu bilgilendirme ve haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir. 15 Temmuz gecesi Ülkemizde yaşanan menfur darbe girişiminin; necip milletimize ve tüm dünyaya ulaştırılmasında basınımızın gösterdiği takdire şayan ve onurlu çaba bunun en somut göstergesidir. Milli iradeye darbeye yeltenen bu kalkışmaya karşı milletimizin korkusuz duruşunu, demokrasiden yana tavır alarak tüm dünyaya yansıtan basın mensuplarımızı aziz milletimiz unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu yayınlarıyla birlik ve bütünlüğümüzü daha fazla perçinleyen, darbeye karşı Millet iradesinin tecellisini hafızalara kazıyan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve diliyorum? dedi.

***

MUSTAFA BOYABATLI-KIRIKKALE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ

Basın, zor bir görev icra ediyor

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, tarafsız, doğru ve hızlı bir biçimde haber veren ve halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

KAMU HİZMETLERİNİN ÖNEMLİ OLDUĞU  

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramıyla ilgili açıklama yaptı. Boyabatlı açıklamasında, ?Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNEMİ

?Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Kırıkkale´mizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.?

TÜM BASIN ÇALIŞANLARINI KUTLUYORUM

?Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete,  radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim? dedi.

***

DR. FERAMİŞ ENDER GÜNGÜNEŞ-KIRIKKALE İL SAĞLIK VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ

Basın, demokrasimizin vazgeçilmez unsuru

Kırıkkale İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı?  dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Basının Demokratik Hayatımızın vazgeçilmez parçası olduğunu söyledi.

DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU

Güngüneş açıklamasında, ?Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü olarak tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutluyorum.?

***

HALİL ÖZTÜRK-MHP MERKEZ DİSİPLİN KURULU BAŞKANI

Basın ilkeli ve tarafsız olmalı

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Halil Öztürk, ?Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümünde tüm basın mensuplarının ´24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını´ en içten dileklerimle kutluyorum? dedi. 

İLKELİ VE DİK DURUŞ

Öztürk açıklamasında, ?Ülkemizdeki ve ilimizdeki  basın mensubu arkadaşlarımızın bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla yayınlarını sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum? şeklinde ifadelere yer verdi.

***

HAKAN POLAT-TÜRKİYE GENÇLİK TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI

Haber alma kaynağımız

Türkiye Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Hakan Polat, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı? dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

SANSÜRSÜZ BİR BASIN, ÖZGÜRDÜR

Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk Basınında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünü olan bugünde, tüm basın mensuplarımızın "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutluyorum. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmiştir.?

HABER ALMAMIZI SAĞLIYORLAR

?Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan ulusal ve yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

***

YAVER YALÇIN-MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ, EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI

Basın, milletin müşterek sesidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Yaver Yalçın, 24 Temmuz basın günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

HALKIMIZA DOĞRU HABER ALMA İMKÂNI SAĞLIYORLAR

Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz´da kutlanmaktadır. Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Basın, Milletin müşterek sesidir? ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.?

BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Yalçın, ?Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim? dedi.

***

ZEKERİYA AYTEKİN-TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI

Basının özgür olmadığı ülkede demokrasi olmaz

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, toplumun her alandan haber alma görevini yürüten basının görevini zor şartlarda yerine getirdiğine dikkat çekerek, basının özgür ve bağımsız olması gerektiğini söyledi.

DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI

Aytekin basın özgürlüğünün, düşünce ve kanaat hürriyetinin ve sağlıklı bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu bildirdi. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemeyeceğini belirten Aytekin, "Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumumuz için son derece faydalı ve önemlidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutluyorum? dedi.

***

GAZİ KARAFİLİK-KIRIKKALE KASAPLAR ODASI BAŞKANI

Basın, demokrasinin vazgeçilmezidir

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik 24 Temmuz Basın bayramı nedeniyle açıklama yaptı. Karafilik, basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.

BASIN MENSUPLARINA BAŞARI TEMENNİSİ

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda basın çalışanlarının bayramını kutladı. Karafilik, basın mensuplarının, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Karafilik, kentte görev yapan tüm basın çalışanlarının bayramını kutlayarak, "Ülkemizde meydana gelen son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ