23 kursiyer kurban kesmeyi öğrendi

23 kursiyer kurban kesmeyi öğrendi

Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, Halk Eğitimi Merkezi tarafından 23 kasap adayına 40 saatlik teorik kurban kesim kursu verildiğini söyledi.

 

40 SAATLİK TEORİK EĞİTİM

Halk Eğitim Merkezi tarafından kentte bulunan kasaplara 40 saatlik teorik eğitim verilerek kurban kesimi için kurs verildi.

Özel bir kesimhanede verilen kursa, 23 kasap adayı katıldı. 40 saat süren eğitimde kursiyerlere kurban kesiminin nasıl yapılacağı, nelere dikkat edileceği, etin nasıl parçalanacağı anlatıldı. Kursta, kurban kesilirken uygulanacak dini kurallar, okunacak dualar hakkında da bilgi verildi. Kursun son gününde ise kasaplara, kesimhanede büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimi, uzmanlar tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Kasaplık kursu hakkında bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, kursun her yıl yapıldığını, bu yıl 23 kasap adayının katıldığını, yapılan kurslarla birlikte kurban bayramında yaşanan olumsuzlukların önüne geçildiğini söyledi.  40 saat süren eğitimde kursiyerlere, kesim teknikleri ve hijyen gibi önemli konularda bilgilerin verildiğini belirtti.

 

KURBANLIK ALIRKEN DİKKATLİ OLUN

Veteriner Hekim Mehmet Doğan ise kurban alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları uyardı. Kurbanlıkların kulak küpesi, sağlık raporu ve pasaportlu olmasına dikkat edilmesini isteyen Doğan, kurban pazarında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün denetim ekiplerinin bulunduğunu, ekiplerden yardım alabileceklerini kaydetti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü