21. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği açıldı

21. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği açıldı

İLKİ 1995´TE DÜZENLENMİŞTİ

21. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği açıldı

21. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği´nin açılışı yapıldı. Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, ?Şenliğimizde tarihimizi, kültürümüzü yaşayarak, gelecek nesillere taşıyoruz? dedi.

SERGİLER AÇILDI

Karakeçili İlçesi Çarşı Camisi´nde okutulan mevlitle başlayan şenlik, mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüş ve Türk Büyükleri Anıtı´na çelen sunulmasıyla devam etti. Yöresel etkinlikler kapsamında el emeği göz nuru çeyizlik eşyalar sergisinin gezilmesinin ardından yemek ikramında bulunuldu.

İLKİ 1995´TE DÜZENLENDİ

Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, 1995 yılında ilkini gerçekleştirdikleri şenliğin bu yıl 21´incisini düzenlediklerini söyledi. Şenliğin ikinci günündeki eğlence programlarını kaldırdıklarını belirten Özçelik, ?şenliğimizde tarihimizi, kültürümüzü yaşayarak, gelecek nesillere taşıyoruz. Şenliğimizde Karakeçili aşiretinin kültürü, gelenek ve görenekleri ile adetleri yaşatılıyor. Şenliğin 2. günü genelde eğlence ağırlıklı olarak kutlanıyordu. Bu yıl son günlerde yaşanan terör olaylarında şehitlerimiz nedeniyle şenliklerin ikinci gününü iptal ettik? şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı