20 dev proje için ilk adımlar atıldı

20 dev proje için  ilk adımlar atıldı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından özel düzenlenen tanıtım toplantısında açıklanan ve bir yılda tamamlanacağı söylenen 20 dev proje için ilk adımlar atıldı.

Belediye kasasından para çıkmadan yapılacak olan yatırımlar Kırıkkale’nin çehresini ve kaderini değiştirecek

 

ETİLER KAVŞAĞI DÜZENLENİYOR

20 dev proje arasında yer alan ve yıllardır Kırıkkale’nin kanayan yarası olarak dikkat çeken Etiler yol kavşağındaki düzenleme ile ilgili ilk adım atıldı. Kavşakta yapılan ölçüm ve proje taslağı üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Teknik tabirle daldı Çıktı diye tanımlanan alt geçit için önümüzdeki hafta kaçı işlemleri başlayacak Etiler yolu üzerindeki cami çevresinden başlayacak olan kazı kavlak cami yakınlarına kadar uzanacak. Yan yollarla birlikte insaat yaklaşık 4 ay sürecek.

 

ASFALTSIZ BELİRLENEN BÖLGE KALMAYACAK

20 dev proje kapsamında yer alan asflatlama işlemleri de hızla devam ediyor. Yeni Mahalle ve Sağlık Caddesi ile valilik binası çevresindeki asfaltlama işlemleri tamamlandı, kaldırım çalışmaları ise yoğun bir biçimde sürüyor. Düzenleme yapılan kaldırımlarda ise andezit taşı döşeme işlemleri gece gündüz sürüyor. Bu arada Gündoğdu ve çevresindeki asfaltlama işlemlerinden sonra Osman Gazi ve çevresindeki çalışmalar sürüyor. Millet caddesi ve çevresi de tamamen yenileniyor. Buralardaki çalışmalara ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Yapılan anlaşmaya göre Kırıkkale genelinde 130 bin ton asfalt dökülecek. Belirlenen güzergâhlarda asfaltsız cadde ve sokak kalmayacak

 

EN ÖNEMLİ HİZMET VE YATIRINM

20 dev proje arasında yer alan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın en çok önemsiyorum dediği Bilim Merkezi için de ilk adımlar atıldı. Öğrencilerin yararlanacağı ve çevremizdeki illerden hiç birisinde bulunmayan merkezin Kırıkkalemize kazandırılması halinde adeta burası turizm şehri olacak. Belediye Başkanı Saygılının anlattıklarına göre merkezden çevre illerde yararlanacak. Yakın çevremizdeki illerden öğrenciler buraya gruplar halinde gelerek merkezde ilgili bilgileri alacak ve çalışma yapacak.

 

YATIRIM VE HİZMETLERDE SON DURUM

Kırıkkale için yılların eksikliği olan ve 20 dev proje içinde yer alan yatırım ve hizmetlerin bir yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Asfaltlama, Etiler Kavşağı ve bilim Merkezi inşaatının yanı sıra değer yatırım ve hizmetlerinde en kısa sürede ilk adımlarının atılması bekleniyor. Daha önce hayata geçen Akıllı kavşak sistemi sayesinde kavşaklarda bekleme süresinde yüzde 24 azalma olduğu ifade ediliyor. Ayrıca yapılan ölçümlerde yıllık 15 milyon lira yakıt tasarrufu sağlanıyor. Gençlik Merkezinde gençler ilgili çalışma ve eğitimlerini sürdürüyorlar

 

MEZARLIK PROJESİNDE İLK ADRIM ATILDI

Kırıkkale’nin en önemli sorunlarından birisi olan ve bu zamana kadar hiç dikkate alınmayan Yeni Mezarlık Projesinde ilk arım atıldı. Düzenleme çalışması devam ederken 5 cenaze aracı, 8 kazıcı yükleyici kepce, 1 kepçe, 1 grayder, ve asfalt kesme makinesi belediyenin araç parkı filosuna katıldı. 2 kamyon ve 18 otobüsün bu ay içinde Kırıkkaleye geleceği bildirildi.  



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ