20 BİN SAZAN SULAKYURT?TA

20 BİN SAZAN SULAKYURT?TA

Kırıkkale genelinde balık yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için Sulakyurt`taki göletlere 20 bin adet balık bırakıldı. Balıklar kontrollü bir şekilde su ile buluşturuldu.

GÖLLERE ATILDI
Balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü`nden getirilen pullu sazan yavruları, ilimizde bulunan Sulakyurt, Sarıkızlı ve Faraşlı köylerindeki göletlere salındı. 20 bin adet balığı su ile buluşturan İl Tarım Müdürlüğü, sazan balığının hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanıldığını ifade etti. Balıklandırılan sahaların kontrolü İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek.
 
SAHANIN KORUNMASI ÖNEMLİ
Kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacak. İl Tarım Müdür Vekili Ekrem Şener, uygulama hakkında şunları söyledi: "Türkiye`de göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından bu yana göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılıyor. Balıklandırma yapıldıktan sonra, balıklandırma yapılan sahanın çok iyi korunması önemli konulardan bir tanesi. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilerek, gelişme durumları incelendikten sonra avcılığa izin veriliyor?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ