20 bin dosya bekliyor

20 bin dosya bekliyor

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü torba yasanın çıkmasının ardından toplumun büyük bir kesimin de vergi affı gibi bir algı oluştuğunu affın söz konusu olmadığını verginin aslını da, cezasını da, enflasyon farkını da alacağın belirtti. Karacaköylü ayrıca yap

AF DEĞİL YAPILANDIRMA

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü  torba yasada gecikme cezası gibi hususlara ilişkin birtakım düzenlemeler yapıldığını söyledi. Vergi alacaklarının affa dönüşmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Karacaköylü  “ Kamuoyunda af olarak biliniyor. Torba yasasında vergi alacaklarıyla ilgili af niteliğinde bir husus yoktur. Aslını da vergi borçlarını tahsil edeceğiz, cezasını da tahsil edeceğiz, hatta enflasyon farkını da tahsil edeceğiz. Ancak bunun içinde mükelleflerimize belli kolaylıklar sağlanacak. İsteğe göre 6-9-12-18 ay olarak taksitlendirilecek  borçları fazla olan kurumlara ise 36 aylık taksitlendirme ,2 aylık dönemler halinde borçlarını ödeyebilecekler” ifadesini kullandı.

TÜRK SİGORTASINA GİRDİĞİ TARİH

Tasarıyla tüp bebek deneme sayısı 3`e çıkarıltığını  belirten SGK İl Müdürü Karacaköylü  Doğumla Türk vatandaşı olup çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybedenlerin, yurt dışında Türk vatandaşı olarak çalıştıkları süreleri için sosyal güvenlik açısından borçlanmalarına imkân tanınacağını sözlerine ekleri. Karacaköylü  uluslararası sosyal güvenlik sözleşmelerinde Türk sigortasına girişinden önce akit ülke sigortasına girdiği tarihin Türk sigortasına girdiği tarih olarak kabul edileceğine ilişkin özel hüküm bulunan ülkelerdeki sigortalılık sürelerini borçlananların, akit ülkede ilk defa çalışmaya başladıkları tarih, ilk işe giriş tarihi olarak kabul edileceğini yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri için SGK` ya ödenmesi gereken sigorta primlerinin üst sınırı, asgari ücretin 3 katı olacağını belirtti.

GECİKME CEZASINDAN VAZGEÇİLECEK

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü  torba yasadaki bu madde ile ilgili olarak  “ Buna göre, 2014 Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş sigorta primi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi için hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek, İlgili mevzuata göre ödenmesi imkânı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi ile SGK tarafından takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı da aynı kapsam içinde olacak.  İdari para cezaları ile ilgili yeni düzenlemeye göre, 30 Nisan 2014`e kadar ödenmemiş olan idari para cezasının yüzde 50`si Yİ-ÜFE (Yurt içi üretici fiyat endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak ödenmesi halinde cezanın %50’si idari para cezası uygulanan gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek. Maddenin yürürlük tarihinden önce asli olarak ödenmiş feri alacağının %40’ının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde kalan %60’ının tahsilinden vazgeçilecek” şeklinde konuştu.

KAPIMIZ AÇIK

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü ilimizde bu kapsamda beklemekte olan 20 bin dosyanın olduğunu belirterek “ Müracaatlar  1 Ekimden itibaren başlayacak. Vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bizler burada hizmet için varız. Adı üstünde sosyal güvenlik, halkın sosyal güvenliği için, doğumundan itibaren, hayatının son günlerine  kadar her zaman onlarla birlikteyiz. Her ne konuda olursa olsun, vatandaşların çekinmeden gelip ben ve ekibimizden istedikleri yardımı talep edebilirler. Her konuda onların sıkıntısını gidermek için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.  Makam odamın kapısı her zaman açık durur ve her gelen kişiye de sonuna kadar açıktır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili konularda, vatandaşlarımız çekinmeden, başka kişilere başvurmadan önce ilk olarak bizle temasa geçsinler” ifadesini kullandı.



l.gorkan
25.09.2014 22:35:33
Bu nasıl affımış o zaman milleti barima oyalamayın,bakan af geliyor diyor,müdürü af maf yok diyor,36 ay zaten taksit yapılıyordu bildiğimiz kadar niye o zaman milleti kandırıyorsunuz ya müdür bilmiyor yada bakan bey bilmiyor şaşırdık doğrusu.

secaatin
25.09.2014 22:43:49
nasıl iş bu arkadaşlar millet af gelecek diye sevinirken ssk nın müdürü af yok diyor nasıl olacak şimdi kafamız iyice karıştı.allah sonumuzu hayır getirsin millet perişan esnaf zor durumda ne olacağını kimse bilmiyor.

muratcan
25.09.2014 22:58:29
bu ssk anca milletin malına haciz koyar acımadan satar başka ne işe yarar,yanı başında otel inşaatı hiç tertibat alınmadan yapılıyor hiç gidip denetleme yapmışmı acaba iş güvenliği diye bangır bangır televizyonlar yayın yapıyor iş kazası hergün ölümlü kazalar oluyor ama ssk nın yanı başında 3 aydır inşaat yapılıyor hiç bir önlem yok bunu sayın bakanımızada yazdım valimizede yazıyorum hiç mi ders almayız idarecilerimiz neden hep uyur anlamakta zorluk çekiyorum.Allah rızası için sayın ssk müdürüne bir vatandaş olarak soruyorum senin görevin orada oturmak mı,yoksa yanıbaşındaki hiç bir tertibat alınmadan yapılan inşaatta bir kaza olsa allah korusun bunun vebalinden nasıl kurtulacaksınız merak ediyorum saygılarımla bu komuyu başbakanımıza kadar yazdım sayın müdürümüz umarım önlem alır.

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı