20 BİN DÖNÜM ARAZİYE ROKETSAN

20 BİN DÖNÜM ARAZİYE ROKETSAN

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte ROKETSAN Roket Üretim Geliştirme Tesisinin yapılacağı alandaki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Makine Kimya Endüstrisi Fabrikaları, Kırıkkale Rafinerisi, Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'si gibi hassas yatırımlarla ülke savunma sanayiinde önemli bir merkezi olan Kırıkkale'ye bu önemi güçlendirecek bir yatırım daha yapılıyor.

Dışarıya bağımlı olmayan özgün ve yenilikçi milli savunma sistemlerini ülkemize kazandırmayı temel gaye edinen ROKETSAN'ın Kırıkkale'de gerçekleştireceği “Roket Üretim Geliştirme Tesisi Projesi” yatırımının da gerçekleşmesiyle birlikte Kırıkkale ülke savunma sanayisinin adeta kalbi konumuna gelecek.

İncelemelerin ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı sosyal medya hesabından "Çok şükür, uzun uğraşlar sonucunda Kırıkkaleliler olarak şehrimize kazandırılmasına vesile olduğumuz ROKETSAN'ın kuracağı tesisin zemin etüt çalışmalarına Sayın Valimiz Yunus Sezer ile birlikte katıldık. Ülkemizin savunmasına, şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan tesisin tüm aşamalarını yakından takip ediyoruz" mesajını paylaştı.

Kırıkkale Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “ Önümüzdeki yıllar, savunma sanayi başta olmak üzere her alanda Kırıkkale'mizin yılları olacak. "ROKETSAN Roket Üretim Geliştirme Tesisi, MKE'den sonra ilimizi savunma sanayinin en önemli merkezi haline dönüştürecek” ifadelerine yer verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ