2023 Hedefinde Kırıkkale Önemli Yer Teşkil Edecek

2023 Hedefinde Kırıkkale Önemli Yer Teşkil Edecek

Kurulma çalışması tamamlanan Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`nde yatırım yapan firmalar 5. bölge yatırım teşvikinden yararlanacağını bildiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan AK Parti’nin 2023 hedefinde Kırık

2023 HEDEFİNDE KIRIKKALE ÖNEMLİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Türkiye`nin 2023 hedeflerinde Kırıkkale`nin önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti. Kırıkkale’deki teknolojik ve yenilikçi üretim ile Ar-Ge çalışmalarına dikkati çeken Aslan,  "MKE Kurumu yıllardır Türkiye sanayisine hizmet etmiş bir kuruluş. MKE Kurumunun ürünlerinin birçoğu dış tedarikçilerden sağlanmakta. Özellikle silah sanayi noktasındaki tedarikçilerine baktığınızda ülkenin değişik yerlerine yayılmış olan savunma sanayi şirketlerinden karşılanmakta.” Dedi.  

ATALAY’IN KATKILARI ÇOK BÜYÜK

Silah Sanayinde Kırıkkale’nin merkez olacağını belirten Aslan  “Merkezin yanında yan sanayinin çevresini de geliştirme noktasında Kırıkkale Güç Birliği ile birlikte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay`ın liderliğinde bir çalışma başlatıldı. Kısa sürede Silah İhtisas OSB çalışması tamamlandı. Burada hem Kırıkkale Valiliği, Bakanlık ve Sayın Atalay`ın işi yakından takip etmesi noktasında bu konu önemli bir aşamaya geldi ve Silah İhtisas OSB kuruldu."

500 HEKTARLIK ALAN TAHSİS EDİLDİ

Aslan, Silah İhtisas OSB`ye ilk olarak MKE`ye ait Arpalık Çukur mevkisindeki 500 hektarlık bir arazinin Bakanlar Kurulu kararıyla tahsisinin yapıldığını belirterek, daha sonra arsanın ÇED raporlarının alındığını ve zemin etütlerinin tamamlandığını dile getirdi. Altyapı projeleri için ihaleye çıkılacağını, daha sonra da arsanın 3`er dönümlük 83 parsele bölüneceğini anlatan Aslan, temiz su, pis su ve yol işlerinin ihalelerinin kasım ayının ortalarına gelmeden yapılacağını bildirdi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu