2016 yatırım yılı olacak

2016 yatırım yılı olacak

MİLLETVEKİLLERİ HALK GÜNÜNDE KONUŞTU

2016 yatırım yılı olacak

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can 2016 yılının Kırıkkale için yatırım yılı olacağını söyledi. Milletvekili Abdullah Öztürk ise Kırıkkale´ye yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kırıkkale tarımıyla ilgili önemli gelişmelerin olduğunu söyledi.

VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİLER

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ile Abdullah Öztürk AK Parti İl Binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında 2016 yılında Kırıkkale´ye yapılacak yatırımlar konusunda açıklamada bulundular. AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can ve Abdullah Öztürk İl Başkanı Mürsel Akçay ve vatandaşlarla bir araya geldiler. Ziyarette ilk olarak basın mensuplarıyla toplantı düzenleyen vekiller, 2016 yılı çalışmalarında bahsettiler. Milletvekili Abdullah Öztürk yatırımlar konusunda bilgi verirken Ramazan Can ise 2016 yılının yatırım yılı olacağını söyledi.

ÜÇÜNCÜ OTOBAN İÇİN START VERİLDİ

İlk olarak konuşan Milletvekili Can, Kırıkkale´nin bu yıl içerisinde Yüksek Hızlı Tren´den, Otoban projesinden, Yeşil Vadi´den, Tuz Fabrikası´ndan ve MKE´nin savunma sanayi alanında birçok yatırım alacağına dikkat çekti.  Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu´na projelerin yer aldığı 8 maddelik bir dosya sunduğunu belirten Can, ?Ankara-Delice Otobanı ile ilgili talebimizi ilettik. Kırıkkale-Ankara arası artık kaldırmıyor. Başbakanımız Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´a talimat verdi. 2016 yılında proje ihalesi tamamlanacak ve proje 2018 yılında tamamlanmış olacak. Birde Kozan-Adana arasındaki otoban Türkiye´nin en önemli üç otobanı olacak.?dedi.

TUZ FABRİKASI İÇİN ADIMLAR ATILDI

Delice´deki kaya tuzu rafinerisi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Can, ?Dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız Kırıkkale´de bir açıklama yapmıştı. Biz 3 vekil olarak bu olayın üzerine gittik ve takipçisi olduk. Başbakanımız gerekli talimatları verdi, Vali Ali Kolat´tan bura ile ilgili dosyamızı alacağız. Orada kesinlikle doğalgaz depolama istasyonu yapılacak. Tuz rafinerisi ile ilgili değerlendirmeler sürüyor. Sıkıntıları gidererek takipçisi olacağız? şeklinde konuştu.

BÜYÜK ÇALIŞMALAR OLUYOR

MKE ile ilgili girişimlerinin olduğunu vurgulayan Can, ?Kırıkkale en çok şehit veren illerin başında yer alıyor. Ankara´ya yakın olması sebebiyle göç veren illerinde başında geliyoruz. MKE´nin yeniden yapılandırılması ve ciddi derecede yatırım almasına rağmen bundan söyle Kırıkkale´nin lokomotifi olması sebebiyle Başbakanımız Savunma Bakanımıza gerekli talimatları verdi. MKE´nin daha modernizasyon ve istihdama yönelik ciddi çalışmalar için talimatlar verildi? ifadesinde bulundu.

UZMAN ÇAVUŞLARA MÜJDE

İstifa eden uzman çavuşlara değinen Milletvekili Can, ?İstifa eden uzman çavuşlar 2 yıl geçtiği zaman memur olabiliyorlardı. 2 yıl geçtikten sonra istifa edenler memuriyete atanabiliyorlar. Bu sadece Mahalli İdarelere has bir olay. Kamu kurumları alamıyor. Bu konudaki sıkıntılarımızı dile getirdik. Bütün milletvekillerimizde destek verdi. Yaklaşık 8 bin kişi boşta. İnşallah bu olayı takip ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz? dedi.

TARIMA KATKI SAĞLAYACAK

Kırıkkale´deki Sulu Tarım ile ilgili çalışmalarını Başbakan Ahmet Davutoğlu´na ilettiklerini belirten Can, ?Biz bir sanayi kentiyiz fakat aynı zamanda da tarım kentiyiz. Bu manada Veysel Eroğlu ile ilgili görüştük. Bu manada ciddi çalışmalarımız var. Kırıkkale Irmak kasabasında bulunan Demiryollarından Zonguldak arası sinyalizasyonunun yüzde 80´i bitirildi, yüzde 20´si kaldı. Kırıkkale hem otobanıyla, hem hız treniyle ciddi derecede bir kavşak olma özelliğini pekiştirecek? diye konuştu.

DİĞER VEKİLLER CAN´I TAKİP EDİYOR

Yaklaşım 2,5 aydır TBMM´nde olduklarını söyleyen Milletvekili Abdullah Öztürk, ?3 vekilimiz ile Kırıkkale´yi en iyi şekilde temsil ediyoruz. TBMM´nde bulunan bütün vekillerimiz Başbakanımız Ahmet Davutoğlu´ndan sonra Milletvekilimiz Ramazan Can´ı takip ediyorlar. Bütün vekillerimiz bizi örnek alıyor. Bizler dedikoduya son vererek birlik ve beraberlik içerisinde Kırıkkale için çalışıyoruz. Ayrıca her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz. MKE Kırıkkale´nin olmazsa olmazıdır.?

KARDEŞLERİMİZ YALNIZ DEĞİL

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise genel merkezlerinin vermiş olduğu talepler doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ?Bayırbucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası başlattık. Allah razı olsun Kırıkkale halkımızda bu konuya seyirci kalmadı. Cumhuriyet Meydanı´na bir çadır kurarak burada yardımlarımızı topluyoruz. Allah´ın izni ile toplanan yardımları en kısa sürede Bayırbucak Türkmenlerimize ileteceğiz? dedi. Yapılan konuşmaların ardından vekiller halkın sorunlarını dinledi. 



ilhat
16.01.2016 15:21:36
ANKARA-SAMSUN OTOYOL PROJESİ BİTELİ 3 YIL OLDU. DAVUTOGLU ANKARA MİTİNGİNDE GÜYA 2015 YILINDA YAPIM İHALESİ YAPILACAK DEMİŞTİ. BU KAFAYLA 2050 DE YAPILIR ANCAK.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız