2016, Türk Milletinin uyanış yıl olsun

2016, Türk Milletinin uyanış yıl olsun

1 OCAK YENİ YILIN İLK GÜNÜDÜR

2016, Türk Milletinin uyanış yıl olsun

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şubesi, 2015´in son gecesini farklı bir ortamda geçirdi. Kur´an-ı Kerim okunup sohbetler edilen geceye Rahmet Safa´nın ezgileri ve marşları damga vurdu.

SEYYİD AHMET ARVASİ ANILDI

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından, Ocak binasında gerçekleştirilen gecede, Ülkücü fikriyatın teorisyenlerinden Seyyid Ahmet Arvasi, ölümünün 27´nci yıldönümünde dualarla anıldı. 15 Şubat 1932 tarihinde Ağrı´nın Doğubeyazıt ilçesinde doğan Arvasi´nin Seyyid (Peygamber Efendimizin soyundan gelen bir ailenin mensubu) olduğunu belirten Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Ali Gençtürk,  31 Aralık 1988, saat 11.00´de, 56 yaşındayken, İstanbul´un Erenköy ilçesindeki evinde daktilosu başında vefat ettiğini, ortaya koyduğu eserlerle, Türk-İslam Ülküsü fikrinin gelişmesine büyük katkıları olduğunu kaydetti.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ VE DUALAR

Gecede Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından Mekke´nin Fethi konusuna da değinilen gecede, Peygamber Efendimizi yetiştiren mübarek topraklara Türk Milletinin özellikle Osmanlı Devleti döneminde yapılan hizmetlerinden bahsedildi. Zaman zaman ezgi ve marşlarla ara verilen sohbet gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 

1 OCAK YENİ YILIN İLK GÜNÜDÜR

31 Aralık Gecesinin eski yılın son, yeni yılın ilk gecesi olduğuna da değinen Ocak Başkanı Gençtürk, ?Bizler Hıristiyanları taklit ederek yeni yıl kutlaması yapmıyoruz. Ancak bu durum, 31 Aralık gecesinin yeni bir yılın başlangıcı olması gerçeğini değiştirmez. Bizim için bu gece yalnızca bir takvim, bir coğrafi bilimsel olaydır. Dünyanın birçok ülkesinin ve ülkemizin kullanmış olduğu Miladi Takvimin ilk günüdür bugün. Türk Takvimine göre 21 Mart, İslam Takvimine göre ise 1 Muharrem nasıl ki yeni bir yılın başlangıcıysa, 1 Ocak da hâlihazırda kullandığımız takvimin ilk günüdür? dedi. 

2015 SIKINTILARINI DA ALIP GİTSİN

Gençtürk konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: ?Birçok yönden sıkıntılı geçen 2015 yılının sıkıntılarıyla beraber geride kalmasını temenni ediyorum. Dileğim odur ki, Yüce Yaratan 2016 yılında tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirsin. İslam Ülkelerine uyanış nasip eylesin. Dünyanın dört bir yanında zulüm altında inleyen, haksızlıklara uğrayan soydaşlarımıza yardımcı olsun. Ülkemiz terör belasından, sosyal ve ekonomik sıkıntılarından bir an önce kurtulsun. 2016, Türk Milletinin uyanış yıl olsun.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü