20 sanıklı FETÖ davası

20 sanıklı FETÖ davası

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA SUÇLAMASIYLA...

20 sanıklı FETÖ davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, MKE Kurumu ile TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi işçi ve emeklilerine yönelik soruşturmada haklarında dava açılan 5´i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu M.Ç, Ş.D, C.A, C.Ş. ve H.H.D. ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan M.Ç, savunmasında, "Önceki duruşmada "ByLock" tespit edilen adıma kayıtlı hattı hatırlamadığımı söylemiştim. Ben bu numarayı bir üniversite öğrencisine almıştım. Numarayı o kullandı" dedi.

TANIK BEYANLARINI KABUL ETMEDİ

C.Ş, de tanık beyanını kabul etmediğini, "ByLock" kullandığı önceki duruşmada kabul ettiğini ancak bunu o gün heyecanla söylediğini belirterek, kendisinin "ByLock" programını kullanmadığını iddia etti. Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.Ç. ile H.H.D´nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 3 Ağustos´a erteledi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISININ DAVASI

Öte yandan, 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmada, aynı suçtan yargılanan tutuklu sanık eski Emniyet Müdür Yardımcısı İ.K´nın yargılanmasına devam edildi. İ.K, savunmasında, FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, "ByLock" programını kullanmadığını ve böyle bir programın olduğunu basından öğrendiğini öne sürdü. Esasa ilişkin mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, sanığın suçlu olduğunu ve cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı 3 Ağustos´a erteledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ